Alışveriş merkezlerinde kurumsal imaj oluşturma ve İstanbul'da bir araştırma
Creating corporate image in shopping centers and a research in Istanbul
  1. Tez No: 304033
  2. Yazar: VOLKAN GÜNDOĞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İmaj, Kurumsal İmaj, Kurumsal Görüntü, Kurumsal Davranış, Kurumsal İletişim, Image, Corporate Image, Corporate Appearance, Corporate Behavior, Corporate Communication
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 190
Özet
Bu tez çalışmasında günümüzde sayıları devamlı artmakta olan ve birbirleriyle rekabet halinde olan alışveriş merkezlerinin başarılı olması için gerekli olan en önemli özelliklerden biri olan kurumsal imaj konusu ele alınmıştır.Günümüzde alışveriş merkezlerinin bir imaja sahip olmaları onları hedefledikleri kitleler tarafından hatırlanır kılarak, zihinlerinde yer etmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Alışveriş sektöründeki rekabetin yoğun olmasından dolayı alışveriş merkezleri pazardaki rakipleriyle başa çıkabilmek için yalnızca hizmetlerini geliştirmenin yeterli olmadığını, hedef kitlenin gözünde sağlam bir yer edinebilmek amacıyla iyi bir kurumsal imaj oluşturmak gerekliliğini kabul etmiştir. Olumlu ve istenilen bir kurum imajı yaratmak içinse işletmede öncelikle bu amaçla ilgili bir alt yapının kurulması ve bu doğrultuda dış ve iç imajın oluşturulması gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, alışveriş merkezleri için önemli bir rekabet unsuru olan kurumsal imaj kavramını açıklamak ve bu merkezlerde saygın bir kurumsal imaj oluşturmak için yapılması gereken faaliyetleri ortaya koymaktır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the corporate image that is one of the most important properties needed for success of malls whose numbers are rapidly increasing and which are in competition with each other was discussedToday, having an image helps malls be remembered by their target population, and has an important influence on getting into their minds. Because of the strong competition in the shopping sector, managements of malls admit that just improving their services is not enough for competition against their competitors but also creating a good corporate image is needed to have recognition on target market. To create a positive and demanded corporate image, first of all, related infrastructure must be established, and then external and internal images must be created. The aims of this study are to describe the corporate image concept which is a competitive element for malls, and to define activities for creating a prestigious corporate image in these malls.