Türk İş Hukukunda kısa çalışma
Short working as regulated in the Turkish Labor Law
- Tez No: 310925
- Danışmanlar: PROF. DR. HAMDİ MOLLAMAHMUTOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Law, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Kısa, Çalışma, Ödenek, Esneklik, Kriz, Short, Working, Benefit, Flexibility, Crisis
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Küreselleşme olgusu geliştikçe, dünyanın her tarafını saran büyük çaptaki krizler ile uluslar çapında yaşanan krizler, işyerlerini büyük ölçüde sarmaktadır. Söz konusu ekonomik ortamda işyerleri ve dolayısı ile işverenler işletmelerini ayakta tutmak için türlü çabalar içine girmektedir.Sürekli değişen ekonomik şartlar karşısında ayakta kalma mücadelesi veren işletmelerin değişime ayak uydurabilmelerini sağlamak amacı ile devlet desteğini de içeren kısa çalışma müessesesi Türk İş Hukukuna 2003 yılında girmiş ve zaman içerisinde ihtiyaçlar doğrultusunda kapsamı genişletilmiştir. Çalışmamızda Türk İş Hukuku'nda Kısa Çalışma'yı Kapsamlı bir şekilde inceledik.
Özet (Çeviri)
As the concept of globalisation started to spread all around the world, the world-wide surrounding large-scale crisis and national scale crisis become an convulsing effect for the businesses. Due to the mentioned economic environment, businesses and accordingly employers put into play various efforts in order to sustain their enterprises.Short Working Institution, which aims to make businesses, who are competing to survive in an environment of ever changing economic conditions, more adaptable and capable of coping with these sudden changes in addition to providing state support, come into force in the Turkish Labor Law in 2003 and its content has extended over time according to needs. In our study, Short Working as regulated in the Turkish Labor Law is investigated in great depth.