Sonsuz serilerin mutlak matris toplanabilme metodları ve toplanabilme çarpanları
Infinite series absolute matrix summability methods and summability factor
  1. Tez No: 317959
  2. Yazar: MEDİNE YEŞİLKAYAGİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET ÖZARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak matris toplanabilme, Toplanabilme çarpanı, Hemen hemen artan dizi, Sonsuz seri, Absolute matrix summability, Summability factor, Almost increasing sequence, Infinite series
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, çalışma boyunca kullanılacak temel tanım ve teoremler verilmiştir.İkinci bölümde, olmak üzere hemen hemen artan bir dizi için toplanabilme çarpanı kullanılarak elde edilen sonsuz bir serinin toplanabilmesi ile ilgili iki teorem ifade ve ispat edilmiştir.Üçüncü bölümde, ikinci bölümde verilen teoremler toplanabilirliğe genelleştirilmiştir.Dördüncü bölümde ise, yapılan çalışmalar ile ilgili sonuçlar verilerek çalışmanın amacı desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study consists of four chapters.In the first chapter, basic definitions and the theorems that will be used throughout the study have been given.In the second chapter, for and an almost increasing sequence, the theorems about summability of an infinite series obtained by using a summability factor are stated and proved.In the third chapter, which are stated in the second chapter, have been generalized to summability.In the fourth chapter, the aim of the study is supported by giving corollaries related to studies.