Supervisory control for reconfigurable manufacturing systems: Structural changes and re-usability of controllers
Yeniden yapılandırılabilir üretim sistemleri için denetleyici kontrolü: Yapısal değişiklikler ve kontrolcülerin tekrar kullanılabilirliği
  1. Tez No: 318102
  2. Yazar: ANAS NOORULDEEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KLAUS WERNER SCHMİDT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yeniden Yapılandırılabilir Uretim Sistemleri, Yeniden Yapılandırılabilir Makine Araçları, Ayrık Olay Sisteleri, Kontrolcu Tasarımı, Yapısal değişiklikleri, Tekrar Kullanılabilirlik, Reconfigurable Manufacturing Systems, Reconfigurable Machine Tools, Discrete Event Systems, Controller Design, Structural Changes, Re-usability
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu tez yeniden yapılandırılabilir üretim sistemleri (reconfigurable manufacturing systems - RMS) ve yeniden yapılandırılabilir makine araçları ile ilgilidir, yeni ürünlere ve üretime hızlı bir şekilde uyum sağlamak için ürünlerin çeşitliliğini ve üretim sistemlerinin esnekliğini her iki alanda da desteklemek için tasarım edilmiştir. Özellikle, bu tez yeniden yapılandırılabilir üretim sistemlerinin yapısını çalışırken değiştirilmesini incelemektedir. Bu amaçla, kontrolculerin sentez metodları yeniden yapılandırılabilir üretim sistemlerindeki yapısal değişiklikleri desteklemek için geliştirilmiştir. Ek olarak, önceden tasarlanmiş olan kontrolculerin yeniden kullanılabilirliği örneklenmiştir. Bu metodlar yeniden yapılandırılabilir üretim sistemlerine laboratuvar modeli olarak uygulanabilir.
Özet (Çeviri)
This thesis deals with reconfigurable manufacturing systems (RMS) and reconfigurable machine tools (RMT), that are designed to provide flexibility in both the variety of products and the configuration of the manufacturing system itself in order to quickly adjust to new products and production. In particular, the thesis investigates the aspect of reconfigurable manufacturing systems to change their structure during run-time. To this end, methods for the synthesis of controllers that support structural changes of the RMS are developed. In addition, the topic of re-usability of previously designed controllers is addressed. The methods are applied to a laboratory model of an RMS.