Üçlü band matrisinin etki alanları yardımıyla tanımlanan bazı yeni dizi uzayları
Some new sequence spaces derived by the domain of triple band matrix
  1. Tez No: 320823
  2. Yazar: SUZAN İLOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULCABBAR SÖNMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Bir dizi uzayının matris dönüşümü, Schauder bazı, ß- ve ?- dualleri ve Matris dönüşümleri, Matrix domain of a sequence space, Schouder basis, duals and matrix transformations
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 49
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, çalışma boyunca kullanılacak tanım ve teoremlere yer verilmiştir.İkinci bölümde, genelleştirilmiş fark matrisleri ve dönüşüm dizisi tanımlanarak ilgili teoremler verilmiştir.Üçüncü bölümde, dizi uzayları tanımlanarak bu uzayların dualleri hesaplanmıştır.Dördüncü bölümde ise, yapılan çalışmalar ile ilgili sonuçlar verilerek çalışmanın amacı desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study consists of four chapters.The first chapter includes basic definitions and theorems which will be used for the other parts of the study.In the second chapter, generalized difference matrix and transformation sequence are defined and some theorems about them are given.In the third chapter, sequence spaces are defined and of these spaces are calculated.In the fourth chapter, the aim of the study is supported by giving results about this study.