Yapılandırmacı ve işbirlikçi eğitim yaklaşımının ilköğretim 4. ve 5. sınıf İngilizce kitaplarına etkisinin karşılaştırılması
The comparision of the cooperative and constructivist learning effects on the 4th and 5th grades' English books
- Tez No: 322467
- Danışmanlar: DR. ADİL SERDAR SAÇAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Yabancı dil, İngilizce, Yapılandırmacı Eğitim, Ders Kitabı, Foreign Language, English, Constructivist Learning, Cooperative Learning, Coursebook
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Çalışmanın konusu Yapılandırmacı eğitimin ve işbirlikçi öğrenmenin ilköğretim 4. ve 5. sınıf kitaplarına etkisinin araştırılmasıdır. Bu amaçla toplam her biri ikişer kitaptan oluşan dört çift kitap incelenmiştir. Araştırma sonucunda İngilizce ders kitaplarının yapılandırmacı eğitim yaklaşımına ve işbirlikçi öğrenmeye göre şekillendirildiği, öğrencilerin ezbere dayalı öğrenme tekniklerinden uzaklaştırılarak, görerek, bilerek ve eğlenerek öğretmeye doğru taşındığı görülmüştür.Araştırmada öncelikle kavramsal çerçeve üzerinde durulmuş, yapılandırıcı eğitim ve işbirlikçi öğrenme kavramlarına yer verilmiştir. Çalışmanın son bölümünde ilköğretim 4. ve 5. sınıf ders kitapları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to research the effects of Constructivist and Cooperative Learning on the 4th and 5th classes? English books. For this aim , four books, which are two for each grades, are analyzed. At the end of this research, it is concluded that the 4th and 5th classes? English books are designed according to Constructivist Learning and Cooperative Learning without using the memorization techniques. Also, it is seen that Constructivist Learning and Cooperative Learning aim to teach with visulas, awareness and fun.In this study, firstly, conceptual framework is mentioned and then Constructivist and Cooperative learning are stated. At the conclusion of the study, 4th and 5th classes English books are analyzed.