Yaşam kalitesi ve sağlık çalışanları
Quality of life and health workers
  1. Tez No: 325222
  2. Yazar: SERPİL DEMİRKIRAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİKRET GEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kalite, Yaşam Kalitesi, Sağlık Çalışanları, Sağlıkta Yaşam Kalitesi, Yaşam Kalitesi Göstergeleri, Quality, Quality of Life, Health Care Workers, Life Quality in Health, Indicator of Quality of Life
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu tez çalışmasında yaşam kalitesi ve sağlık çalışanları arasındaki ilişki ele alınmaktadır. Buna göre sağlık çalışanlarının yaşama ve çalışma koşullarına ilişkin sorunlarının giderilmesi yoluyla yaşam kalitelerinin yükseltilmesi sağlık hizmetindeki aksaklıklarının azaltılması, hasta memnuniyetinin ve hasta bakım kalitesinin arttırılması açısından önemlidir. Sağlık hizmetlerinde kalite yönetiminde önemli unsurlardan biri olan çalışanların verimli, etkin ve kaliteli hizmet sunumu, öncelikle kendi yaşam kalitelerinin yüksek olması ile doğru orantılıdır. Sonuç olarak sağlık çalışanları ve yaşam kalitesi ile ilgili kavramlar, yaşam kalitesini etkileyen faktörler irdelenerek aralarındaki ilişki açıklanmaya çalışılmıştır. Yaşam kalitesinin korunması günümüzde olduğu gibi gelecekte de sağlık alanındaki en önemli hedeflerden biri olmalıdır.
Özet (Çeviri)
This thesis discusses the relationship between the quality of life and healthworkers. So, it's important by eliminating the problems of living and working conditions of health care workers, through expanding of life quality, reducing the problems of health care service, expanding the care and satisfaction of the patients. One of the most important elements of the quality of health care servicedepends the efficient and effective behaviours of the imployees in the service of health. As a result, ıt has been considered by studying the factors of life qualty and healty care workers to disclosure the relationship between them. Saving the life quality should be one of the most important forgest in the future as it is today.