The preparation of polyoxomolybdate modified electrodes and analytical applications
Polioksomolibdat modifiye elektrotlarin hazirlanmasi ve analitik uygulamalari
- Tez No: 327250
 - Danışmanlar: PROF. DR. F. NİL ERTAŞ, PROF. DR. SUNA TİMUR
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Kimya, Chemistry
 - Anahtar Kelimeler: elektro biriktirme, molibden oksit, platin, biyosensör, glukoz oksidaz, electrodeposition, molybdenum oxide, platinum, biosensor, glucose oxidase
 - Yıl: 2012
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Ege Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 61
Özet
Elektroanalitik yöntemlerin gelişimi elektrot yüzeylerinin modifikasyonuyla sağlanabilir. Geçiş metalleri modifikasyon materyali olarak oldukça kullanılmaktadır ve birden fazla yükseltgenme basamağına sahip olduklarından iyi katalitik etki sağlarlar. Buna ek olarak, yüzeye biyomateryaller ekleyerek de enzimatik reaksiyonlar sonucu üretilen akım değişikliklerini incelemek mümkündür.Bu tez kapsamında, molibden oksit ve daha sonra da molibden ve platinin beraber kaplanmasıyla modifiye edilen GCE yüzeyi pH 5.0 asetat ortamında oksijenin indirgenmesine yönelik iyi katalitik etki göstermiştir. Pt-MoOx modifiye yüzeye glukoz oksidaz enzimi immobilize edilerek, enzim miktarı, çalışma ortamı pH'ı ve çeşitli girişimcilerin etkisi incelenmiştir. Alınan sonuçlar, modifiye elektrodun oksijenin indirgenmesine karşı iyi katalitik etki sunduğunu ve bu yüzeyin biyosensör uygulamalarında kullanılabileceğini göstermiştir.
Özet (Çeviri)
The development of electroanalytical methods can be achieved by the modification of electrode surfaces. Transition metals are widely used as modification agents and they offer great catalytic activity by having several oxidation steps. In addition to that, it is possible to observe the current changes by adding biomaterials to the modified surface created by enzymatic reactions.In this thesis, the GCE surface which was modified with molybdenum oxide and latter with molybdenum and platinum has a significant catalytic activity for oxygen reduction in pH 5.0 acetate buffer. The performance of the Pt-MoOx modified GC electrode by immobilizing glucose oxidase enzyme onto it was also investigated and experiments were carried out to find the optimum enzyme amount, optimum pH and the effect of some interferences. The results have shown that the modified electrode has a good catalytic activity against oxygen reduction and it can be used in biosensor applications.