Termal turizm işletmelerinde müşteri şikâyetlerinin analizi üzerine bir alan araştırması
A case study on customer complaints in thermal tourism enterprises
- Tez No: 327993
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER ZAFER GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Turizm, Termal Turizm, Müşteri Şikâyetleri, Tourism, Thermal Tourism, Customer Complaints
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Artan küresel rekabette ülkemizin termal turizmden daha fazla pay alabilmesi için, termal turizm işletmelerinin yapısı, işleyişi, müşteri beklenti-memnuniyet düzeyleri ve şikâyetleri konuları araştırılması gereken konular olarak görülmektedir.Şikâyet, satın alınan mal ya da hizmetin beklentileri karşılamaması veya tüketim sırasında ortaya çıkan beklenmedik durumların karşılığıdır. Müşteriler şikâyetleri ile ilgili olarak bildirim konusunda farklı yöntemlere başvurabilmektedir. Bazı durumlarda müşteriler hiç şikâyette bulunmayıp işletmeyi değiştirmekte, bazı durumlarda ise şikâyetini farklı şekillerde bildirmektedir.Bu çalışmanın amacı termal turizm işletmelerindeki müşteri şikâyetlerini belirlemeye yöneliktir. Araştırma Kütahya ve Eskişehir illerindeki termal otel işletmelerinde gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Increasing global competition forces researchs to be about the structure of the thermal tourism enterprises and their efforts to satisfy customer needs and wants.Complaint is the situation which occurs by the time purchased good or service doesn?t meet the expectations or it is the provision of unexpected circumstances lived during the consumption. Customers can apply for different methods in terms of notification of their complaints. In some cases, the customers do not notify any complaints and change the enterprise but, sometimes they notify their complaints in different ways.The main purpose of this study aimed to identify customer complaints thermal tourism enterprises. This research has been implemented at thermal hotel enterprises in Kütahya and Eskişehir.