Küresel reklamcılığın yerel dönüşümünde televizyon
The transformation of advertising local global television
  1. Tez No: 328776
  2. Yazar: AKIN AY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BESİM YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, Reklamcılık, İşletme, Radio and Television, Advertising, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Reklam, Küreselleşme, Küresel Reklam, Televizyon Reklamcılığı, Tüketim, Tüketim Kültürü, Advertise, Globalization, Global Advertising, Television Advertising, Consumption, Consumer Culture
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 149
Özet
Bu tez çalışmasında, reklamlar ile dünyamızı kuşatan küresel markaların zihnimizde yer almaları ve bizden birisi olduklarını ispat edebilmeleri için başvurdukları yerel reklam uygulamalarına ve aynı zamanda bunun tüketici üzerindeki etkisine yer verilmektedir. İçinde bulunduğumuz dünyada her şey markalar ile anılmaktadır Tüketiciler, küresel marka ürünlerinde kendi kültürel değerlerini görmek istemektedir. Bu tez çalışmasında, tüketicilerin ürünleri tercih ederken nelere dikkat ettiğini; Küresel reklamcılık, kültürel değerleri öldürüyor mu? Mc Donald's, Coca Cola, Nescafe gibi küresel markalar, reklamlarında yerel unsurları neden ve ne amaçla kullandığı gibi sorulara cevap aranmış ve bu cevaplar reklam örnekleri ile de desteklenmiştir. Bu tez çalışması, kültürel yozlaşmanın boyutlarını yeme içme ile değil eğlence, yaşam, töre vb. alanlardaki etkilerini göstermek için hazırlanmıştır. Tez çalışmasının birinci bölümünde; reklam ve reklamcılığın çeşitli kavramları incelenmiş, ikinci bölümünde, küreselleşme kavramı, kavramın türleri, küresel reklamın etki alanları, küresel kültür, küresel marka, çok uluslu şirketlerin yerel reklamları ortaya konulmaya çalışılmış, üçüncü bölümde ise; televizyon reklamlarının tüketici üzerindeki etkisi, tüketim kültürünün toplumsal değişmelere yansıması ve yerel reklam çalışmalarına yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, global brands with ads that surrounds our planet to take part in our minds, and one of us to be able to prove that they have applied local advertising practices and the impact on the consumer at the same time it is given. Consumers were in everything in the world is known with brands, products, global brand would like to see their own cultural values. In this study, consumers prefer products that pay attention to the Global advertising, cultural values Been killing? Mc Donald's, Coca-Cola, global brands such as Nescafe, why and for what purpose used by local elements, such as advertisements sought to answer questions and examples of these answers are supported by advertising. In this thesis work, eating and drinking, and not with the dimensions of cultural degeneration entertainment, life, honor, etc. designed to show the effects of fields. In the first part of the thesis work, a variety of advertising and advertising concepts are examined in the second section, the concept of globalization, the concept types, domains, global advertising, global culture, global brands, multinational companies, local ads have been laid out, in the third chapter, the effect of television advertising on consumer , consumer culture, and social changes in the reflection of the work of local advertising are included.