Podoloji öğretim programı içeriğinin ilgililerce belirlenmesi
Determination of the contents of the podoloji curriculum known by insiders
- Tez No: 331673
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FATMA AYHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Giyim Endüstrisi, Education and Training, Clothing Industry
- Anahtar Kelimeler: Educational Program, Course Content, Podolog, Podology
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Giyim Endüstrisi ve Moda Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu araştırmada, Podoloji Öğretim Programı İçeriğinin belirlenmesi amaçlanmıştır.Araştırma, Tarama Modeline Dayalı Betimsel Araştırma Yöntemleri ile yapılmıştır. Araştırmada kullanılan anket, Podoloji Öğretim Programının içeriğini belirlemek üzere uzman görüşlerinden ve yerli yabancı kaynaklardan yararlanılarak araştırmacı tarafından hazırlanmıştır. Hazırlanan anket yapılan pilot uygulama sonucu uzman görüşü alınarak tekrar düzeltilerek son şekli verilmiştir. Anket, konu ile ilgili akademisyenler, branş öğretmenleri, uygulayıcılar ve podologlardan oluşan toplam 151 kişiye uygulanmıştır.Ankette yer alan görüşlerin frekanslarına göre , yüzde dağılımları, aritmetik ortalamaları ve standart sapmaları hesaplanmıştır. Gruplar arası farklılıkların tespiti amacı ile bağımsız örneklem t testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılmıştır. ANOVA sonucunda çıkan farklılıkların hangi gruplar arasında olduğunun tespiti amacı ile Tukey çoklu karşılaştırma testi uygulanmıştır. Akademisyenler ve podologların sayısının az olması nedeniyle gruplar arasında anlamlı farklılık bulunup bulunmadığının analizinde, akademisyenler ve podologlar ayrı bir grup olarak değil, akademisyenler öğretmenler grubu içinde, podologlar ise uygulayıcı grubunun içinde değerlendirilmiştir.Araştırma sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda, sorulara verilen cevapların aritmetik ortalamalarının değerleri, ANOVA testi ve ?t? testi sonuçları dikkate alınarak Podoloji Öğretim Programının içeriği için önerilen derslerin ve konuların araştırmaya katılan kişilerin çoğunluğu tarafından uygun bulunduğu belirlenmiştir. Buna göre, Anatomi ve Fizyoloji, Tırnaklar, Mikrobiyoloji, Kişisel Hazırlık ve Hijyen, Salon Hazırlığı ve Hijyen, Müşteri Özellikleri, İş Planı, Müşteri Karşılama ve Uğurlama, Ayak Hastalıkları, Müşteri Karşılama ve Uğurlama, Masaj, İlk Yardım ve Sargı Teknikleri dersleri ve bu derslere ait konular (bkz.EK-2) anketlerden elde edilen sonuçlar doğrultusunda Podoloji Öğretim Programında bulunması uygundur.Anahtar Kelimeler : Öğretim Programı, Ders İçeriği, Podolog, Podoloji
Özet (Çeviri)
This study is intended to determine the contents of the Podoloji Curriculum known by insiders.The research, based on the scan Model Descriptive research methods. Used in the survey to determine the contents of the expert views of the Podoloji Curriculum and designed by native and foreign sources by the researcher. Expert opinion on the result of the pilot survey, prepared again to correct the final shape. Survey, topics related to academics, teachers, practitioners, and the total of 151 branch podologlardan has been applied to the person.According to the opinions in the poll frequency, percentage distributions, the standard deviation of the arithmetic averages, and computed. The purpose of the detection of differences between groups with independent sample t-test and one-way analysis of variance (ANOVA) were used. Due to the number of analyses, scholars and academics, and podologların podologlar not as a separate group, is in the Group of academics, teachers, podologlar practitioner within the groupAs a result of the research proposed to the lessons and topics in Curriculum content Podoloji research by participating in topic subjects that have emerged. Accordingly, Quotes, microbiology, Anatomy and Physiology, personal preparation and hygiene, Preparation and hygiene, customer specifications, business plan, Customer pick-up and Send-off, foot diseases, Customer Welcome and Send-off, massage, first aid bandages, techniques, lessons and classes of topics and (see.The results of those surveys in accordance with annex 2) Podoloji Instruction must be In the body.