Yerel etkinliklerin destinasyon imajı açısından değerlendirilmesi: Tekirdağ kent merkezindeki paydaşlar üzerinde bir araştırma
Assessment of the local events in terms of destination image:A study on shareholders in Tekirdağ city center
  1. Tez No: 331760
  2. Yazar: ERDAL KİŞİOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT SELİM SELVİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Etkinlikler, Destinasyon İmajı, Yerel Paydaşlar, Tekirdağ Kent Merkezi, Local Events, Destination Image, Local Shareholders, Tekirdag City-Center
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Düzce Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
Bu araştırmada yıl içinde düzenlenen çeşitli etkinliklerin destinasyon imajı açısından genel bir değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu araştırmanın temel amacı, yerel paydaşların Tekirdağ kent merkezinde düzenlenen yerel etkinlikleri destinasyon imajı bakımından nasıl değerlendirdiklerini belirlemektir. Yerel paydaşları oluşturan ve turizme yön veren kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin konu hakkında nasıl bir görüş ve tutuma sahip oldukları araştırmanın temel problemini oluşturmaktadır.Araştırmada veri toplama aracı olarak kısa bir anket formu ile yarıyapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırmada görüşme formunu destekleyici gözleme dayalı bulgular da mevcuttur. Veriler genelde görüşme formlarıyla toplanmıştır. Anket formu sadece görüşmecinin demografik özelliklerini belirlemeye yönelik kısa sorulardan oluşmaktadır. Görüşme formu ise yerel etkinliklerin kent merkezi üzerindeki muhtemel çeşitli etkilerini(sosyo-kültürel, turizmde sürdürülebilirlik, ekonomik, turistik gelişimi, kamusal hizmetleri vb.)ölçmeye yönelik sorulardan oluşmaktadır. Katılımcıların görüşme sorularına verdikleri cevaplar doğru ve yansız kabul edilmiştir. Alınan veriler betimsel analize tabi tutulmuştur. Bazı ifade ve deyimlerle ilgili olarak daha ayrıntılı bilgiler elde edebilmek için içerik analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, an over all assessment of various events held during the year is made in terms of the image of a destination. The main purpose of this study is to determine that how local stakeholders evaluate the local events held in Tekirdağ citycenter in terms of the image of a destination. What the views and attitudes the representatives of public and private institutions and NGOs that make up the local stakeholders and give direction to tourism have about the topic, effectuate basic problem of the study.As a tool of collecting data, a short questionnaire form and a semiconstructed interview form are used in the study. Data is generally collected by interview forms. There have been observational findings supporting for interview form in this study. Questionnaire form is only formed of short questions aimed at determining interviewer?s demographic features. Interview form is formed of questions aimed at evaluating local events? various influence (sociocultural, sustainability in tourism, economic and touristic development, public services, etc.)Answers, participants gave to interview questions, are accepted correct and impartial. A descriptive analysis was carried out on data having been got. For getting more detailed information about some expressions and idioms, content analysis was carried out.