Hizmet içi eğitim kalitesinin iş gören performansına etkisi: Bir uygulama
The effect of quality of service training on employee performance
- Tez No: 333212
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAKAN KİTAPÇI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hizmet İçi Eğitim, Kalite, Performans, The Service Education, Quality, Performance
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmada hizmet içi eğitim (HİE) kalitesinin çalışan performansına etkisi incelenmiştir. Bu doğrultuda tezin birinci bölümünde hizmet içi eğitimin sağladığı yararlar üzerinde durulmuş; ikinci bölümde, eğitim-kalite ilişkisi ele alınmış ve hizmet içi eğitimin uygulama yöntemlerine değinilmiştir. Üçüncü bölümün de performansın önemine yer verilmiştir. Son bölümde ise, iş görenler üzerinde gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına yer verilmiştir.Araştırma örneklemini Beykent Üniversitesi işletme programı yüksek lisans öğrencileri oluşturmuştur. 150 öğrenciden veri alınmıştır. Araştırma modelinde yer alan hipotezleri test etmek için SPSS programı kullanılmıştır. Faktör, korelasyon ve regresyon analizleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre; Eğitimcilerin kalitesi, bilişsel yeterlik, teknik yeterlik ve işe olan bağlılık iş performansını olumlu olarak etkilemektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, we analyzed the effect of quality of service training on employees? performance. In this context the first part of the thesis focuses on the benefits of service training. In the second part, we discussed about the education-quality relationship and we argued about the service education`s methods. In the third section we mentioned about the importance of performance. At last we marked the source data of the investigation on the employees.The study sample consisted of students from Beykent University MBA program. Data were collected from 150 students. SPSS software was used for to test the hypotheses in research model. Factor, correlation and regression analyzes were conducted. According to the results, the quality of educators, cognitive efficiency, technical efficiency and commitment to work can affect positively work performance.