Küreselleşmenin uluslararası finansal piyasalara etkisi ve Türkiye uygulaması
The effects of globalization for international financial markets and aplications in Turkey
- Tez No: 333220
- Danışmanlar: PROF. DR. SUDİ APAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Uluslararası Finansal Piyasalar, Finansal Piyasa Araçları, Finansal Gelişmeler, Krizler, Globalization, International Financial Markets, Financial Market Instruments, Financial Developments, Crises
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Finans Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
Bilgi ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişmeler, yeryüzündeki sınırları ortadan kaldırmış ve farklı bölgelerde yaşayan insanları, toplumları veya devletleri birbirlerine daha bağımlı hale getirmiştir. Küreselleşme diye adlandırılan bu süreç, dinamik ve değişken yapısıyla her geçen gün dünyanın farklı alanlarını da nüfuzu altına alıp, mevcut yapısını yeni açılımlara sürekli adapte etmektedir.Küreselleşme kavramı, ekonomik, sosyal, politik ve kültürel alanlarda kendini göstermektedir. Ancak yaşadığımız yüzyılda dünya ekonomisinde yaşanan en büyük küreselleşme finansın küreselleşmesidir. Finansın küreselleşmesiyle, finans piyasaları arasındaki sınırlar ortadan kalkmış, uluslararası rekabet oluşmuş ve uluslararası sermaye akımları artmıştır. Finansal küreselleşme, küreselleşmenin hızlanmasındaki en önemli unsurdur.Uluslararası finansal piyasaların derinleşmesi nedeniyle para, uluslararası boyut kazanmış ve daha yüksek getiri arar duruma gelmiştir. Yatırımcıların daha yüksek kar elde etmek ve riskten kaçınmak amacıyla yatırım alanlarını değiştirmeleri paranın dolaşımını hızlandırmaktadır. Ayrıca uluslararası enstrümanların çeşitliliğinin artması bu piyasalara yatırımı daha cazip hale getirmektedir.
Özet (Çeviri)
Rapid advances in information and communication technology, has eliminated the borders of the earth and the people living in different regions, communities or states have become more dependent on each other. This process is called globalization, dynamic and variable structure under the influence of the different areas of the world take each day, the current structure of the new expansions are continuously adapted.The concept of globalization, economic, social, political and cultural areas speak for themselves. However, we live in the greatest century of globalization in the world economy globalization of finance. The globalization of finance, financial markets eliminated the boundaries between the international competitions emerged and increased international capital flows. Financial globalization is the most important element related with acceleration of the globalization.Money due to the deepening of the international financial markets, search for higher returns gained an international dimension has become. To make a profit in order to avoid a higher risk of investors and investment areas accelerates the circulation of money in replacements. In addition, to increase the diversity of international instruments makes it more attractive to invest in these markets.