Bankacılık sektörü ve e-ticaret: Şekerbank örneği
Banking sector and e-commerce: The case of Şekerbank
  1. Tez No: 333482
  2. Yazar: MUSA YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VELİ ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: E-Ticaret, Bankacılık Sektörü, Şekerbank, E-Commerce, Banking Sector, Şekerbank
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bankacılık Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Teknoloji günümüzde hayatımızın her alanına girmiş bulunmaktadır. Bankacılık sektörü de bu değişimden etkilenmiş ve elektronik bankacılığın getirdiği imkânlar sayesinde müşteriler, banka şubelerine gitmeden, işlemlerinin tamamını diledikleri yerde, diledikleri zamanda gerçekleştirebilme özgürlüğüne kavuşmuşlardır. Günümüzde bankaların gerçekleştirdiği işlemlerin önemli bir bölümünün, alternatif hizmet dağıtım kanalları olarak da adlandırılan, elektronik bankacılık ürün ve hizmetleri aracılığı ile gerçekleştirildiği bilinmektedir. Son yıllarda giderek artan elektronik ticaret bankacılık sektöründe de kendisini hissettirmiş, işlem çeşitleri ve hacimleri artmaya başlamıştır. Bu tez çalışmasında öncelikle bankacılık sektörünün yapısından bahsedilmiş, ardından elektronik ticaret ile ilgili tanımlar ele alınmış ve son olarak da elektronik bankacılığa örnek olarak Şekerbank T.A.Ş.?nin elektronik bankacılık uygulamaları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Technology entered every area of our life today. Banking sector also has been affected from this change and the bank customers have achieved the freedom of realizing all and any kind of their transactions at any where wherever and whenever they wish without going to bank branch through the technological opportunities provided by electronic banking. It is known that, today, an important part of the transactions realized by the banks are performed by means of electronic banking product and services, which are called as alternative service distribution channels in other words. The electronic commerce, ever-increasing in recent years, has resulted to be felt in also banking sector and the types and volume of the transactions has begun to increase. The structure of banking sector is analyzed in this thesis study at first and foremost and following this, the definitions related with electronic commerce are discussed and finally, the electronic banking applications of Şekerbank T.A.Ş. is analyzed as an example for electronic banking.