Üniversite öğrencilerinin sosyal paylaşım sitelerini kullanma durumları: Atatürk Üniversitesi örneği
The situation using social networking sites of university students: Ataturk University case
- Tez No: 344551
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CAVİT YEŞİLYURT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sosyal paylaşım siteleri, üniversite öğrencileri, betimsel analiz, tarama modeli, İnternet, Social networking sites, university students, descriptive analysis, survey model, Internet
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu yüksek lisans tez çalışmasında üniversite öğrencilerinin sosyal paylaşım sitelerini kullanma durumlarının çeşitli değişkenler açısından ortaya konulması amaçlanmıştır. Bu amaçla hazırlanan anket formu ile Erzurum Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören örgün lisans öğrencilerinin oluşturduğu 970 kişilik örneklemden bilgiler toplanmıştır. Veriler, betimsel analiz baz alınarak tarama modelinde değerlendirilmiştir. 4 bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümde, literatür çalışmaları özetlenerek çalışmaya kaynaklık eden sosyal paylaşım siteleri üzerinde yapılan araştırmalar özetlenmiştir. İkinci bölümde çalışmanın evreni, örneklemi, amacı, kapsamı, problem ve alt problemler, sınırları ile ilgili bilgiler literatür kullanılarak verilmiştir. Çalışmanın ana bölümünü oluşturan 3. Bölümde ise üniversite öğrencilerinin sosyal paylaşım sitlerini kullanma durumları demografik değişkenler başta olma üzere 63 değişken açısından ayrı ayrı betimlenmiştir. 4. Bölümde çalışmanın sonuçları oran bazında literatürle desteklenerek ve problem/alt problem ekseninde karşılaştırılarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The purpose of this master thesis is to determine the university student?s social networking sites usage in terms of a variety of variables. For this purpose, the data were collected through questionnaries from 970 university students. Descriptive analysis methods were used in the data collection and analysis processes.This study consists of four parts. In the first section, literature studies was summarized about the research on social networking sites. In the second section consisted of the universe of the study, the sample, the purpose, scope, problems and sub-problems, using the limits given in the literature related information. The main section, in third section, university students social networking usage, especially demographic varibles, were discussed separately in terms of 63 variables. In the fourth section, The results of the study presented by the literature and the problem is based on the lower rate compared with the axis of the problem and sub-problem.