Yönetici karar zamanı
Executive decision time
  1. Tez No: 344597
  2. Yazar: İBRAHİM DURMUŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEDAT BOSTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetici karar verme süreci, Yönetici problemi farketme zamanı, Yönetici problemi tanımlama zamanı, Yönetici problemi çözme zamanı, Yönetici değişik durumlarda karar zamanı, Executive decision-making process, time to notice the problem of executive, defining the problem of executive time, executive time problem solving, executive decision time in different situations
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gümüşhane Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 194
Özet
Karar verme yönetimin kalbi, yönetim etkinliğinin özüdür. Bu açıdan yönetimin merkezini karar süreci oluşturmaktadır. Kararın zamanında alınmasını da kullanılan bu süreç belirler. Örgütlerde karar verici konumundaki yöneticinin en önemli görevi karar vermektir. Dolayısıyla yöneticinin doğru kararı doğru zamanda alabilmesi oldukça önemlidir. Çünkü karar sürecindeki zaman öğesi rekabeti sağlayabilmenin ve hayatta kalabilmenin en önemli öğesidir. Bir kararın tam olarak ne zaman alındığı incelenmesi oldukça zor bir konudur. Bu bilinçle çalışma, Gümüşhane ve Bayburt illerinde kamu kurumlarında ve özel sektör işletmelerinde faaliyet gösteren 401 yöneticiden elde edilen verilerle değerlendirilmiştir. Yöneticilerin örgüt içerisinde,kararlarını ne zaman aldıkları araştırılmaya çalışılmıştır. Araştırma genel itibariyle 4 boyutta incelenmiştir. Bu 4 boyutla yeni bir model oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
Theheart of governmentdecision-making, is theessence of managementeffectiveness. Forms thecenter of governmentdecision-makingprocess in thisrespect. Thisprocess is usedtodeterminethe time of thedecisiontaken.Themostimportanttask is todecide on theposition of themanager?sdecision-making in organizations. Therefore, theadministratortaketherightdecision at theright time is veryimportant.Becausecompetitionandsurvival time element in theprocess of attainingthisdecisionthemostimportant element.Examination of theexact time of receipt of a decision is quitedifficult.Withthis in mindwork, Gumushaneand Bayburt provincesandprivatesectorenterprises, publicinstitutionsoperating in theevaluateddatafrom 401 managers. Managerswithinthe organization, whentheytriedtoinvestigatedecisions. Research in general wereexamined in 4 sizes. Thiscreated a new model of thefourthdimension.