IPTV'de uzaktan eğitim amaçlı sosyal ağ oluşturma
Building social networks for distance education in IPTV
  1. Tez No: 344786
  2. Yazar: TÜLAY DARGUT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TEVFİK VOLKAN YÜZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Science and Technology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: IPTV, Uzaktan Eğitim, Sosyal Ağ Kuramı, Karar Verme Yaklaşımı, IPTV, Distance Education, Social Network Theory, Decision Making Approach
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uzaktan Eğitim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 154
Özet
Bu araştırma, IPTV ortamında uzaktan eğitim amaçlı sosyal ağ oluşturulmasına ilişkin IPTV uzmanlarının görüşlerini almayı amaçlayan nitel bir durum çalışmasıdır. Araştırma Sosyal Ağ Kuramı ve Karar Verme Yaklaşımı temel alınarak gerçekleştirilmiştir. Her iki kuramın temel ilkeleri çapraz tablo yöntemiyle eşleştirilerek kuramsal bir matris oluşturulmuştur. Bu tablodan 30 adet açık uçlu soru oluşturulmuş ve Türkiye?den 3, yurtdışından 1 olmak üzere toplam 4 uzman ile yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiştir.Sorular uzmanlara e-posta yoluyla gönderilmiştir. Alınan yanıtlar doğrultusunda, IPTV ortamında uzaktan eğitim amaçlı sosyal ağ oluşturmaya ilişkin 131 adet ana tema belirlenmiştir. Bu bağlamda, IPTV ortamında sosyal etkileşimlerin sağlandığı uygulamaların sunulabileceği, bunun yanı sıra IPTV eğitim ortamlarının sosyal ağlar ile bütünleştirilmesinin yararlı olabileceği konusunda olumlu görüşlere varılmış ve bu uygulamaları gerçekleştirirken dikkat edilmesi gereken özelliklerin vurgulandığı sonuçlar ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
This is a qualitative case study aiming to determine the views of experts from IPTV on building social networks for distance education in IPTV environment. This research utilizes Social Networking Theory and Decision Making Approach. A theoretical matrix was developed based on the principles of Social Networking Theory and Decision Making Approach. This matrix helped the researcher to generate and develop 30 open-ended questions for a semi-structured interview survey to find out the expert views. The survey was send to three experts from Turkey and one expert from abroad through e-mail. According to the research results, 131 main themes on building social networks for distance education in IPTV environment were found. The expert views show that applications provide social interactions on IPTV environments can be offered and IPTV learning environments can be useful when integrated with social networks. In this context, results have been highlighted features that should be considered when performing applications.