Uluslararası ticarette kurumsal iletişimin önemi
The importance of corporate communications in international trade
  1. Tez No: 345915
  2. Yazar: EBRU KARACA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ZEKİ AKSAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim, Marka, Uluslararası Şirket
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu tez çalışmasında işletmelerin halkla ilişkiler ve pazarlama departmanlarında yapılan bütün çalışmalar incelenmiştir. Bu çalışmalara ait toplam giderlerin, işletmelerin rakamsal ve marka değeri konularında büyüklüklerine yaptıkları olumlu etkiler araştırılmaya çalışılmıştır.Ulusal Hava Yolu şirketi örneği bu araştırma için seçilmiş ve şirkete ait pazarlama giderleri ve yolcu sayıları, yıllık faaliyet raporlarından aktarılıp, regresyon analizi yapılarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the processes of public relations and marketings departments' and the total costs for these processes' positive effects on the corporate companies' scale, focusing on financial and brand equity, has been researched . National Airlines carrier was the sample corporate company in this thesis, and this company is marketing costs, number of customers, annual reports has been analysed through regregation analysis. Key Worlds: Communication, Brand, İnternational Companies