Belediyelerde performans yönetimi ve Armutlu Belediyesi'nde performans değerleme sisteminin oluşturulması
Performance management at municipalities and performance appraisal system, the creation of the Municipality of Armutlu
  1. Tez No: 347232
  2. Yazar: AZİZ İNCİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH URAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Belediyeler, Performans Yönetimi, Belediyelerde Performans Yönetimi, Municipalities, Performance Management, Performance Management at Municipalities
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yalova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
Bu çalışma, performans yönetimi kavramından yola çıkarak belediyelerde performans yönetimi konusunu incelemektedir. Çalışmada ağırlıklı olarak belediyelerde performans yönetimi kapsamında kanun, doktrin ve teorik yazınlar dikkate alınmıştır. Genel olarak performans kavramı üzerinde durularak, performans kavramıyla birlikte kamu kurumlarında performans yönetimi hakkında mevzuattan da yararlanarak genel bilgiler verilmiştir. Çalışmanın özünü oluşturan belediyelerde performans yönetimi konusu ele alınmıştır. Performans yönetiminin temel unsurları, belediyelerde performans yönetimi süreci, belediyelerde performans yönetiminin bileşenleri gibi teorik irdelemelerde bulunulmuştur. Son olarak Armutlu Belediyesi Örneğinden yola çıkılarak, belediyelerde performans yönetiminin ne olduğu, uygulama alanının nasıl şekillendiği ile ilgili farkındalıkların ölçülmesi amaçlanmıştır. Tüm bu bilgiler ve değerlendirmeler doğrultusunda, kamuda hizmetlerin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar, performans yönetiminin, kamu kurumları içinde önemli bir kavram haline gelmesine zemin hazırlamıştır.
Özet (Çeviri)
This study analyzes the subject of the performance management at the municipalities deriving from the concept of performance management. The study mainly focuses on law, doctrine and theoretical literature within the scope of the performance management at municipalities. In general, the concept of performance will be emphasized and the general information on the performance management at public institutions together with the concept of performance will be provided by utilizing the legislations. The subject of performance at municipalities which constitutes the core of the stud will also be addressed. The theoretical discussions like the basic elements of the performance management, the process of the performance management at municipalities, and the components of the performance management at municipalities will be addressed. Finally, it will be aimed to measure the awareness related to what the performance management at municipalities is and how the application areas are shaped, deriving from the Armutlu Municipality Sample. In line with all this information and evaluations, the studies towards improving the quality of the services in the public sector have established a ground for the performance management to become an important concept within the public institutions.