Çalışma psikolojisi açısından kurumsal itibar
Corporate reputation from psychology of study stand point
  1. Tez No: 347238
  2. Yazar: SAFİYE GÖKÇEN ARSLANTAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERSİN KAVİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal İtibar, Mobbing, Stres, Motivasyon, Örgütsel Bağlılık, İş Tatmini, Corporate Reputation, Mobbing, Stress, Motivation, Organizational Commitment, Job Satisfaction
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yalova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Günümüzde varlığını sürdürülebilir kılmak isteyen örgütlerin; rakiplerine üstünlük sağlayabilmeleri, müşterilerine katma değer yaratabilmeleri ve kar elde edebilmeleri bir taraftan yönetim sistemlerini değişen ve gelişen çevre şartlarına uyumlu hale getirebilmelerine bir taraftan da çalışanlarını memnun edebilmelerine bağlıdır. Çalışanları memnun olan işletmeler ürün ve sunum kalitesiyle diğer işletmelerden bir adım önde olacak ve itibar elde edecektir. Kurumsal itibar kavramı; işletmenin çalışanlarının, müşterilerinin, yatırımcıların ve toplumunun genelinin işletmenin ismine ilişkin oluşturdukları iyi veya kötü, zayıf veya güçlü gibi net duygusal tepkilerini ifade etmektedir. Bu çalışmada kurumsal itibar ile çalışma psikolojisi arasındaki ilişki karşılaştırmalı bir şekilde ele alınmıştır. Bir işletmenin itibar elde etmesi ve itibarını sürdürülebilir kılması için çalışanlarının o işletmeye verdiği değer çok önemlidir. Bu çalışma; kurumsal itibar ve çalışma psikolojisi konularında yapılan çalışmalara katkı sağlamak ve kurumsal itibar ile stres, mobbing, motivasyon, örgütsel bağlılık ve iş tatmini arasındaki ilişkileri incelemek amacıyla yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Organizations which would like to make sustainable their existence nowadays, should adapt their management systems to changing and developing environmental conditions on the one hand, to overcome their competitors and to create value added for their customers, and should also satisfy their employees on the other hand. Enterprises whose employees are satisfied, would always precede other enterprises through the quality of their products and presentation, and would therefore gain reputation. Importance attached by employees to any enterprise is very important concerning the reputation gained and the sustainability of this reputation. This study is conducted to contribute to other studies done in the field of corporate reputation and labor psychology and to examine relations among corporate reputation and stress, mobbing, motivation, organizational commitment and job satisfaction