The relationship between students' preference for written feedback and improvement in writing: Is the preferred one the best one?
Öğrencilerin yazılı geri bildirim tercihleri ile yazma becerisindeki ilerlemeleri arasındaki ilişki: Tercih edilen yöntem her zaman en iyisi midir?
  1. Tez No: 347288
  2. Yazar: BURÇİN KAĞITCI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇİLER HATİPOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Hata düzeltme, geribildirim, öğrenci tercihleri, error correction, feedback, students' preferencesv
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu çalıĢma, Ġngilizce yazma becerisi ile ilgili üç soruya cevap aramaktadır: a)Ġngilizce dilini yabancı dil olarak öğrenen, baĢlangıç üstü seviyedeki üniversite hazırlık sınıfı öğrencilerinin, hangi tür yazılı geri bildirim (öğretmenin hataları düzeltmesi ya da hata kodlarının kullanılması) tercih ettiklerini belirlemek, b) öğrencilerin tercih ettikleri düzeltme yöntemini aldıklarını daha baĢarılı olup olmadıklarını tespit etmek, c) öğrencilerin geçmiĢteki Ġngilizce yazma becerisi deneyimlerinin, bugünkü tercihlerine ne kadar etkisi olduğunu belirlemek. Öğrencilerin tercih ettiği geri bildirim yöntemini belirlemek ve geçmiĢ yazma deneyimleri hakkında bilgi edinmek için, bir anket oluĢturuldu. Ayrıca, öğrencilerin tercih ettikleri ya da etmedikleri geri bildirim yöntemleri uygulandıktan sonra dilbilgisi açısından gösterdikleri ilerlemeyi görebilmek için, katılımcılara, iki farklı paragraf yazdırıldı. ÇalıĢmanın sonucu, öğrencilerin birçoğunun hata kodları kullanımını tercih ettiğini, fakat istedikleri yöntemi onlara vermenin her zaman onların geliĢimine katkıda bulunmayabileceğini ortaya çıkarmıĢtır. Aynı zamanda, öğrencilerin geçmiĢ yazma deneyimleri ve bugünkü uygulamaları ve tercihleriyle ilgili bazı çıkarımlara ulaĢılmıĢtır.
Özet (Çeviri)
This study aimed to investigate a) which type of written feedback (direct feedback or use of error codes) university prep-school EFL students with elementary level of proficiency prefer to receive on their written texts, b) whether or not the (mis)match between students' preferences and received feedback affect their level of improvement in writing, and c) to what extent the students' previous writing experience affect their preference for the type of written feedback. In order to determine the students' preferences for a specific type of feedback and to find out their previous writing experiences, a questionnaire was designed. Moreover, the participants were given two subsequent writing tasks with the purpose of determining the level of improvement in their linguistic accuracy after receiving their (not) preferred type of feedback. The results show that the majority of the students in the preparatory class with Elementary level prefer to receive use of error codes in their written texts; however, giving them what they ask for may not contribute to their improvement as would be expected. Moreover, some conclusions are made as to the relationship between the students' previous writing experience and their current practices.