Anar Rızayev'in Ak Liman adlı eserinde dil ve üslup
The language and the style in Anar Rizayev's working called Ak Liman
- Tez No: 348021
- Danışmanlar: PROF. DR. FATMA ÖZKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Dilbilim, Linguistics
- Anahtar Kelimeler: Anar Rızayev, Ak Liman, Azerbaycan Edebiyatı, Povest, Dil ve Üslup, Anar Rızayev, Ak Liman, Azerbaijan Literature, Povest, Language and Wordıng
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Türk Dili Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 421
Özet
Anar Rızayev?in Ak liman Adlı Eserinde Dil ve Üslup? adlı çalışmamız giriş, kaynakça ve sonuç bölümlerinin dışında üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde yazarın hayatı, eserleri ve eserlerin taşıdığı dönem özellikleri üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde eserde üslubu etkileyen kelimeler, kelime grupları ve cümleler incelenmiş, sınıflandırılmış, sıklıkları belirtilmiştir. Üçüncü bölümde ise ?Ak Liman? eserinin Azerbaycan Türkçesi Latin alfabesinden, Türkiye Türkçesi Latin alfabesine aktarımı ve Türkiye Türkçesine çevirisi verilmiştir.
Özet (Çeviri)
My working called ?Anar Rızayev?in Ak liman Adlı Eserinde Dil ve Üslup? includes three main parts except introduction,development and conclusion parts. In the first part ,the author?s life ,his works and the periodic features of the workings is mentioned.In the second part ,the words,the phrases and the sentences that effect the wording of the work are investigated, classified and the frequency of them are determined.Finally in the third part , it is placed that `? Ak Liman `?s transfering from Azerbaijani alphabet toTurkey Turkish alphabet and the translating of Turkey Turkish.