Yağma suçu
Crime of plunder
  1. Tez No: 350262
  2. Yazar: MÜSLÜM KUZUDİŞLİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ UĞUR ERİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Malvarlığına Karşı Suçlar, Yağma Suçu, Cebir ve Tehdit, Nitelikli Haller, Crimes against Estate, Crime of Plunder, Coercion and Intimidation, Aggravated States
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 154
Özet
Tez çalışmamızın konusu olan `yağma suçu', üç ana bölümde incelenmiştir.Birinci bölümün başlığı , `Genel Olarak Malvarlığına Karşı Suçlar, Yağma Suçu ve Benzer Suçlardan Ayırımı' olup, bu başlık altında mal ve malvarlığı kavramları, malvarlığına karşı suçlar, malvarlığına karşı suçlarda zarar ve yarar, zilyetlik, malın başkasına aidiyeti, malvarlığına karşı suçların sınıflandırılması ve yağma suçunun benzer suçlardan ayırımı konuları incelenmiştir.İkinci bölümün başlığı `Türk Ceza Hukuku'nda Yağma Suçu' olup, bu başlık altında basit yağma, senedin yağması ve 765 sayılı TCK'da düzenlenen yağma suçları karşılaştırmalı olarak incelenmiştir.Üçüncü bölümün başlığı ise, `Yağma Suçunun Nitelikli Halleri, Özel Görünüş Şekilleri, Kovuşturma Usulü ve Etkin Pişmanlık' olup, bu başlık altında anılan konular incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Crime of plunder, the subject of our thesis, is examined in three main sections.With the heading of the first section being Crimes Against Estate In General, Crime of Plunder and Its Separation from Similiar Crimes, issues of concepts of property and estate, crimes against estate, damage and benefit in crimes against estate, possession, state of property belonging to someone else, classification of crimes again estate and separation of crime of plunder from similiar crimes are examined under this heading.With the heading of the second section being Turkish Criminal Law, simple plunder, looting of deed and crimes of plunder held in Law No 765 TCK are examined comparatively under this heading.Finally, with the heading of the third section being Aggravated States of Crime of Plunder, Special Apperance Forms, Order of Prosecution and Effective Repentance, issues referred under this heading are examined.