İki taraflı bağlantı sözleşmesi teknik karşılıkları ve finansal analiz gösterimleri
The technical provisions and the technical analysis of financial statements of the two-sided connection
  1. Tez No: 350844
  2. Yazar: EMİRHAN GÖVSA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET KAHVECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sigortacılık, Insurance
  6. Anahtar Kelimeler: Sigorta, Teknik karşılık, mali, finansal tablo analizi, Insurance, Technical provision, financial statement analysis
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Küreselleşen dünya şartlarının beraberinde getirdiği risklere karşı geliştirilen ve güvene dayalı bir sistem olan sigortacılık gelişmiştir. Sigorta isletmelerinin, devamlılığını sağlayabilmesi, iki taraflı bağlantı sözleşmesi olarak ta açıklanan sözleşmelerin, sınırların kalkmasıyla beraber dünyadaki bütün sigorta şirketlerinin birbirlerine rakip olduğu bir ortamda rekabet edebilmesi ve yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için öncelikle güçlü bir mali bünyeye sahip olması gerekmektedir. Bunun içinde öz kaynakların etkili yönetilmesi, yeterli sermayenin bulundurulması ve teknik karşılıklara dayalı bir mali güvence sistemi oluşturulmalıdır. Bu bağlamda ele alınan çalışmada sigorta kavramına, iki taraflı bağlantı sözleşmesinde yer alan teknik karşılıklara, teknik karşılıkların finansal tablo analizlerine ve örnek bir uygulama olarak Anadolu Sigorta 31 Mart 2013 dönem sonu finansal tablo analiz uygulamasına yer verilecektir.
Özet (Çeviri)
Brought about by the globalization of world conditions, which is a system of insurance against the risks is developed and evolved based on trust. Insurance carriers', can provide continuity of bilateral agreements described to as the connection agreement, together with the removal of the limits of insurance companies all over the world to compete in an environment where each competitor and to fulfill its obligations must first have a strong financial position and results. Efficient management of equity in it, taken adequate capital and financial security system should be established based on the technical provisions.In this context, the study addressed the concept of insurance, the technical provisions in the articles of the two-sided connection, the technical analysis of financial statements, and an example of application of the provisions of Anadolu Sigorta March 31, 2013 year-end financial statements will be analyzed in practice.