Ebü'l-Berekât en-Nesefî ve Şerhu'l-Cevahir'l-Mudiyye adlı eserinin tahkikli neşri
The criticial edition of Şerhu'l-Cevahir'l-Mudiyye by Ebü'l-Berekât en-Nesefî'
- Tez No: 354947
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FARUK SANCAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Şerhu'l-Cevâhir, Ebu'l-Berekât, el-Cevâhiru'lMudiyye, Şerhu'l-Cevâhir, Ebu'l-Berekât, el-Cevâhiru'l-Mudiyye
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 191
Özet
Bu çalışma 8. yüzyılda yaşamış alimlerden Ebu'l-Berekât en-Nesefî'ye ait Şerhu'l-Cevâhiri'l-Mudiyye adlı yazma eser üzerine hazırlanmıştır. Eser, Ali b. Ebî Bekr el-Herevî'ye ait kelam ilmine dair el-Cevâhiru'l-Mudiyye adlı bir manzumenin şerhidir. Manzum ve nesrin iç içe olması dolayısıyla bu kitap önemli bir yere sahiptir. Amacımız böyle bir eseri ortaya çıkarıp ilim dünyasının istifadesine sunmaktır. Çalışmamızda her iki müellifin hayatı hakkında bilgi verilmiş, Arapça bölüm tahkik edilerek kısa bir değerlendirme yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is about the manuscript named Şerhu'l-Cevahiri'l-Mudiyye belonging to a eighth- century scholar, Ebu'l- Berekât en-Nesefî. The work is an exegesis of a poem named el-Cevahiru'l-Mudiyye by Ali b. Ebu Bekr el-Herevî. This work has an important place as it puts the poem and the prose on within the other. Our purpose is to enable the islamic world to benefit from this work.In this study, information about he lives of both authors were given and a short evaluation is carried out by analysing the Arabic chapter.