Türk Emni̇yet Teşki̇latında eti̇k
Ethics in the Turkish Police Organization
  1. Tez No: 355863
  2. Yazar: OĞUZHAN ÇAKIR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET HAMDİ AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ethics, ethic behavior, public administration, police organization, policing ethic
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
Etik kurallar mesleğini yaparken karşılaştığı özellikli durumlarda nasıl bir hareket tarzı içerisinde olunduğunu belirleyen, meslek mensuplarının ortak değerlerini yansıtan, profesyonel davranış ilkelerini belirleyen bir rehber niteliği taşıyan kurallardır. Bir mesleğin yürütülmesi ve meslek mensubunun sunduğu hizmetlerin tam olarak yerine ulaşmasının sağlanması kurallara göre davranmak önemlidir. Etik ilkeler ve kurallar polislik mesleği ve bu mesleği icra eden polis teşkilatında daha büyük bir önem arzeder. Çünkü polislik insanların özel hayatları dahil mahrem yönleri ile ilgilidir. Bu çalışmada etik kavramı genel olarak anlatılmış, sonra kamu yönetiminde etik davranışı ve son olarak da polis meslek etiği tartışılmıştır. Anahtar Kelimler: Etik, etik davranış, kamu yönetimi, emniyet teşkilatı, polis meslek etiği
Özet (Çeviri)
Ethics consist of rules reflect the comman values of the members of a profession, determining their behaviour in specific situation and their professionalprinciples. In order to practice any profession on to provide a service ethic princibles are important. In terms of policing as a profession ethic rules princibles are important event. Because policing is a profession that deals with people private lives. This study first of all explains the concept of ethics than the ethic in public administration in general and the Turkish police organization in particular.