Kur'ân'da ismi geçen hayvanlar ve bunların zikrediliş sebepleri
Animals in the Qur'an last name causes and their uses
  1. Tez No: 357446
  2. Yazar: NİHAT BÜLBÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULMECİT OKCU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Hayvan, İnsan, Kur'ân-ı Kerim, Animal, Human, The Qur'an Kerim
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmamızda, Kur'ân-ı Kerim'de ismi geçen hayvanlar ve bunların zikrediliş sebepleri incelenmiştir. Kur'an, insan hayatındaki önemi nedeniyle hayvanlar hakkında bilgi vermekte, birçoğunu ismen zikretmekte, insanların dünya ve ahiret hayatlarındaki yerlerine işarette bulunmaktadır. Kur'ân'ın bu derece hayvanlardan bahsetmesi, her şeyden önce bunların yaratıcısı olan Allah'ın varlığı birliği, gücü, kuvveti ve yaratıcılığının insanlara anlatılmasını hedeflemektedir. İnsanların, hayvanlardan alacağı çok yönlü ders ve ibretler vardır. Hayvanların, birlik ve beraberlik halinde düzenli çalışmaları, aralarında görev taksimi yapmaları, çalışkan olmaları, görevlerini tam ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri, insanlara önemli mesajlar vermektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, the Quran in the name of the other animals and these animals have been requested to be given through the posts. Due to the importance of human life, the Quran gives information about the animals, many of them in their world and the hereafter, use people's name on the sign. The fact that animals of the Quran, first of all, the existence of Allah, the creator of this Union, power, strength and creativity aims to review and people. People, animals, and there are signs that versatile. The animals, in the case of regular work, unity and solidarity among the tasks, the task Division to do full and complete way to fulfil the important messages.