Teşvik mevzuatının Türkiye'de istihdam artırıcı etkisinin değerlendirilmesi
Evaluation of the incentive legislation about its impact on increasing employment
  1. Tez No: 358688
  2. Yazar: ONUR AKGÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN BAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni Teşvik Mevzuatı, İstihdam, İşsizlik, İşgücü, Artırıcı Etki, New Incentive Legislation, Employment, Unemployment, Labour force, Increasing Effect
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Yapılan çalışma Yeni Teşvik Mevzuatının Türkiye'de istihdam artırıcı etkisinin değerlendirilmesi konusunun ayrıntılı şekilde incelenmesi üzerinedir. Mevcut çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler kendi içinde konunun dışına çıkılmadan derinlemesine araştırılmıştır. Ana başlıklar alt başlıklara ayrılmış ve bu sebeple konunun derinlemesine incelenmesinde büyük kolaylık sağlanmıştır. Yapılan çalışma literatür tarama yöntemiyle oluşturulmuştur. Yapılan taramadan sonra mevcut bilgiler süzgeçten geçirilerek temellendirilmiş ve bu bilgiler üzerine tez inşa edilmiştir. Çalışmanın amacı teşvik mevzuatının Türkiye sahasında var olan çalışma alanlarında istihdamın artırılmasının bu çalışma sahalarına olan etkisinin incelenmesi şeklindedir. Bu inceleme yapılırken öncelikle her bölümdeki terimsel kavramlar (istihdam, işsizlik ve işgücü gibi) açıklanmıştır. Böylelikle çalışma daha rahat anlaşılma kapasitesine kavuşmuştur. Her bölüm tek tek ele alınırken kurumlardan örnekler verilmiş ve bu örnekler güncel verilerle desteklenmiştir. Sayısal veriler grafiklerle görselleştirilerek, çeşitli açıklayıcı resimler ve tablolar da kullanılarak çalışmanın anlaşılırlığını görsel metotlarla pekiştirilmiştir. Çalışmadan elde edilen tüm veriler nedenleriyle birlikte açıklanarak çeşitli sonuçlara ulaşılmıştır. Bu veriler ilgili başlıklar altında çalışmada yerini almıştır.
Özet (Çeviri)
This study covers a detailed investigation and assessment of the impact of the“new incentive legislation”to increase employment in Turkey. The study consists of three main sections. The topics in these sections have been studied in detail without departing from the respective subject and they are covered under respective sub-headings. For this reason, an in-depth study of the subject matter has been possible. The relevant literature has been studied extensively and the filtered information has been instrumental in the shaping of this thesis. The aim of this thesis is to show the impact of the legislation to increase employment in existing labor areas in Turkey. Each section includes a review of primarily terminological concepts (employment, unemployment and labor, etc.) thus making the study more comprehensible. Numerical data has been graphically visualized, and descriptive illustrations and tables have been utilized to further reinforce comprehensibility. All data obtained from the study have been explained with corresponding reasons in respective sections and relevant conclusions have been drawn.