E-ticaret
E-commerce
- Tez No: 362404
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NEVİN ALTUĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ticaret, internet, pazarlama, Commerce, internet, marketing
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
İçerisinde bulunduğumuz 21. yüzyılda, teknoloji a lanında yaşanan gelişmeler, baş döndürücü bir hı zda olup birçok konuda devrim denilebilecek yenilikler ortaya koymaktadır. Bu çalı şmaya konu olan ana başlık ise; ticaret ve teknolojinin bir araya geldiği elektronik ticaret ' tir. Teknoloji ve internet alanındaki geli şmeler, yenilikler birçok konuda olduğu gibi ticaret konusunda da farklılıklar yaratmış, değişikliklere yol açmı ştır. Çünkü bugün internet demek birçok açıdan; hı z demek, kolaylık demektir. Bu projede; teknolojik gelişmeler paralelinde, elektronik ticaretin de çok hızlı bir şekilde gelişim ve hacimsel bir artış gösterdiği , yapı lmı ş ve yapılmakta olan çalı şmalardan yola çıkılarak bu gelişirnin ülke ekonomilerine ve büyümelerine olan etki leri vurgulanmı ştır. Uluslararası organizasyonlar ve devletlerin ilgili kurum ve yöneticileri elektronik ticaretin daha hızlı yayılması , hacminin artması ve faydalarının daha üst seviyelere taşınabilmesi için bu konuda yol gösterici, yön belirleyici olmalı, konu için gerekli çerçeveyi çizmelidirler. Yapısal gereklilikler, güvenlik sorun ları ve hukuki konular ile ilgili olarak yapıl acak her türlü düzenleme, elektronik ticaretin gelişerek büyümesine katkı sağl ayacaktır.
Özet (Çeviri)
During the 2 l st century, the developments over technology is at a rattling ra te and brings up innovations which can be called as revolution. Main heading of this study is, ECornmerce which is composed of cornmerce and technology. The improvements about technology & internet has global effect on many parts in life as it has in trade, created many inovations and caused changes. In today's world internet means in so many ways , speed and accomodation. In this study, the rapid development and volume increase at e-commerce, the effects of this development to country economies & economic growth and the regulatory actions had performed and already being planned are designated in accordance with technological deve! opments. Administrators of international and government organizations must lead e-cornmerce to evolve, to increase the volume, to maximise the benefıts and to form the outline. All arrangements about legal issues, security problems and structural problems will provide ecommerce develop.