Örgütlerde yöneticilik
Administration in organizations
- Tez No: 363408
 - Danışmanlar: PROF. DR. ALİ ÖZTEKİN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
 - Anahtar Kelimeler: Örgüt Yönetimi, Örgütlerde Yöneticilik, Yöneticilik Pozisyonları, Üst Kademe Yöneticilik, Organization Administration, Administration in Organizations, Administrative Positions, Chief Executive Officers
 - Yıl: 2014
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 139
Özet
Örgütler, sürekli değişen çevre koşullarına ayak uydurmak zorundadırlar ve bunu da yöneticileri aracılığıyla gerçekleştirmektedirler. Öncelikli görevleri arasında örgütsel etkinliği sağlamak ve verimliliği arttırmak olan yöneticilerin bu görevlerini tam olarak yerine getirebilmeleri için de, yönetsel anlamdaki gelişimlerine önem vermeleri, bu konuda kendilerini yetiştirmeleri gerekmektedir. Bu çalışmada, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilik pozisyonları arasındaki farklılıkların tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda çalışma da kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarında yer alan alt, orta kademe yöneticilik pozisyonları ile üst kademe yöneticilik pozisyonları irdelenerek açıklanmaya çalışılmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde araştırmanın kavramsal bilgileri açıklanmaya çalışılmıştır. Bu bölümde örgütün tanımı, çeşitleri, türleri ve özellikleri genel olarak anlatılmaya çalışılmıştır. Çalışmanın ikinci bölümünde Türkiye'de kamu, özel, sektör ve sivil toplum örgütlerinde yöneticilik pozisyonları incelenerek, çalışmanın ana amacı hakkında araştırma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Organizations are to adjust to changing environmental conditions and they realize this through their administrators. In order to realize this the administrators, whose prominent tasks include providing organizational efficiency and raising productivity, need to pay attention to the developments in administration as well as improving themselves in this area. This study is aimed at stating the differences between the administration positions in public, private and civil organizations. In this vein; low, middle and upper level administration positions in public, private and civil organizations are investigated and explained. The first section of the study includes the theoretical knowledge of the study. The definition, types, kinds and the features of the organization are explained in general in this section. In the second section of the study, the main purpose of the study is examined and the administration positions in public, private and civil organizations in Turkey are investigated.