Sürdürülebilir bankacılıkta kararlılığın çalışanlar tarafından algılanmasının ölçülmesi
Measurement of employee perception on sustainable bank's commitment
- Tez No: 363460
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜLÇİMEN YURTSEVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, banka, ölçek, algılama, yönetim
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Toros Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Ekonomisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Günümüzde insanlar sürdürülebilirlik konusunda daha fazla endişe duymaktadırlar Özellikle finansal sistemin sürdürülebilirliği kolay değil ama uzun vadeli değer yaratmak için bir zorunluluktur. Daha geniş ve daha uzun vade için, sürdürebilir bankacılığı dikkate alan bankalar müşteri potansiyelini artıracaktır çünkü müşteriler eskiye göre sürdürebilirlik konusunda göre daha bilinçlidir. Bu nedenle bu çalışmanın amacı banka çalışanların çalıştıkları bankalarda sürdürebilirlik ile ilgili kurumsal kararlılığın algılanmasını ölçmeye yönelik ölçek geliştirmektir. . Güvenirliği ve geçerli olan bu ölçekte toplam 34 madde bulunmaktadır. Veriler farklı bankalarda çalışan personelin anket sorularına verdikleri cevaplardan elde edilmiştir. Araştırma sonuçlarına bu ölçeğin 8 boyutu vardır. Sürdürebilir bankacılıkta konusunda uluslararası kabul görmüş bir bankalar ile ticari bankalar karşılaştırılmıştır. Sürdürebilir bankacılığı uygulayan bankalarda çalışanların verdikleri cevapların genel ortalaması ve alt faktörlerinin ortalaması ticari banklarda çalışanlara göre istatistiksel bakımından anlamlı derecede farklı çıkmıştır. Çalışmanın önemi banka çalışanlarının çalıştıkları bankalarda sürdürebilirlik ile ilgili kurumsal kararlılığın algılanmasını ölçmeye yönelik yeni, geçerli ve güvenirliği olan bir ölçek olmasıdır. Bu ölçek yöneticilere sürdürebilir bankacılık ilgili üzerinde durulması gereken hususlar yardımcı olabilir.
Özet (Çeviri)
Today's people are increasingly concerned about sustainability. The sustainability of financial system is not easy but it is a necessity for long-term value creation Taking a broader and longer-term outlook, banks that increase the sustainability of their business can raise their appeal to potential new customers and avoid negative perception. Perception on sustainable bank's commitment increase in the institution's ability to become a high performer on sustainability issue. Therefore, the purpose of this study was to develop a scale for measuring employee perception on sustainable bank's commitment . The data were obtained from employees of different banks by self-administered questionnaires.This study presents evidence of reliability and validity for 34 items constructed to measure employee perception on sustainable bank's commitment. Validation data also included correlations with education sustainable banking. The other method of assessing criterion validity was by comparing mean scores in sustainable banks results indicated that the sustainable banks employees had a significantly higher mean score on measurement of employee perception on sustainable bank's commitment and its subscales. The importance of the study constructed a new, valid and reliable scale to employee perception on sustainable bank's commitment. The results of this study may help to develop a better understanding of where banks need to focus their sustainability initiatives. Key words : Sustainability, bank, scale, perception ,management