Turizmde tanıtım faaliyetleri ve Ankara'da bir uygulama
Advertising activities in tourism and a pratice in Ankara
  1. Tez No: 366329
  2. Yazar: FEHMİ BUĞRA ERDAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SERDAR TARAKÇIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Tanıtım, Pazarlama, Pazarlama karması, Turizm, Promotion, Marketing, Marketing mix, tourism
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu araştırmanın amacı, tanıtım ile ilgili kavramları açıklamak, tanıtım faaliyetlerinin elemanlarını açıklamak, turizm tanıtım karması ortaya koymak ve Ankara ili içersinde turizmde faaliyet gösteren konaklama tesislerinin tanıtım faaliyetlerini araştırmak ve çıkan sonuçları değerlendirerek Ankara ili içersinde faaliyet gösteren konaklama işletmelerine tanıtımda bir bakış acısı yaratmaktır. Bu araştırmada veri toplama tekniklerinden anket yöntemi kullanılmıştır. Anket Ankara ili içersinde faaliyet gösteren beş yıldızlı JW Hotel Marriot misafirlerinden 199 tanesine uygulanmıştır. Anketin uygulanma süresi yaklaşık 7 aydır. Araştırmanın veri toplamasının bu kadar uzun sürmesi JW Hotel Marriot'un otel içinde kendisi dışında bir anket uygulanmasına çok da sıcak bakmamasından kaynaklamaktadır. Ortaya çıkan bulgular değerlendirmiş ve bunlardan bir kısmı karşılıklı olarak değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Gerek bulgular gerek ise karşılıklı olarak değerlendiren bulgular çalışmanın içinde sizlerin bilgisine sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The objective of this research is to explain the promotion concept, promotion activity, tourism promotion mix and to research the promotion activities and analyze the results of JW Hotel Marriot which is in business at Ankara city. Through these results to show a new perspective to hospitality compaines at Ankara. İn this research survey is used from the data colletion techniques. Survey applied to 199 quests of JW Hotel Marriot which is located at Ankara. Survey applied aproxmietly in 7 months. Survey application take this much long time because of JW Hotel Marriot management does not so lean to surveys from outside the hotel. The results which show up at the end of the surveys evulated and some of these survey results evulated correletively. İn deed the evaluated results and correletively evaluated results submitted to yours information.