Bankalarda kredi yönetimi ve bir bankada güvenilir ticari kredi değerlendirmesi yapılması için önerilen kredi analiz uygulama yöntemi
Recommended credit analysis application method for credit management in the bank and reliable commercial banks credit evaluation
  1. Tez No: 366771
  2. Yazar: BEDRETTİN KOÇAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BÜLENT GÜNCELER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Kredi, Kredi Yönetimi, Kredi Analizi, Credit, Credit Management, Credit Analysis
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Bu tez çalışmasında, bankalarda kredi yönetiminin önemi ve güvenilir bir ticari kredi değerlendirmesi için önerilen kredi analizinin nasıl yapılması gerektiği hakkında inceleme ve öneriler yapılmıştır. Bilindiği üzere bankacılıkta krediler, kârlılığı doğrudan etkileyen en önemli bankacılık ürünüdür. Bu nedenle kredilerin kalitesi son derece önem arz etmektedir. Kredilerin kalitesi ise, etkin ve doğru tesis edilmiş bir kredi yönetimi ile mümkün olabilmektedir. Bundan dolayı, kredi yönetimi bankaların karlılığını ve geleceğini etkileyen en önemli yönetsel faaliyetlerin başında yer almaktadır. Bu bağlamda öncelikle, kredi analizi ile başlayıp, kredinin tahsisi, izlenmesi, takibi ve nihayetinde tahsil edilmesi aşamasına kadar olan tüm süreçleri kapsayan bankalarda kredi yönetimi ve uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verilmiş ve akabinde kredi yönetiminde son derece önemli olan kredi analiz çalışması için önerilen örnek bir kredi analiz uygulaması yapılarak tez çalışması bitirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, there are analysis and proposal about the importance of credit management in the banks and a reliable credit ratings for commercial credit analysis suggested that how it should be done. Bank loans are the most important banking products which affect profitability directly. Therefore quality of bank loans is extremely important.The quality of loans is possible with credit method which establish efficiently and accurately. Hence, credit management is among the most important managerial activities which affect profitability and future of banks. In this context, first, there are detailed informations about credit management and application that it starts with credit analysis and contains all process as credit allocation, monitoring, tracking, collecting ultimately and thesis study is completed that it is made a sample credit analysis application for credit analyisis study which is important in the credit management.