KOBİ'ler için Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'nın uygulanabilirliği: Muhasebe meslek mensupları üzerine bir alan araştırması
The applicability of International Financial Reporting Standards for SME's: A field study on members of accountants
  1. Tez No: 368183
  2. Yazar: HACER ÇIĞIL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YÜCEL AYRIÇAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: UFRS, KOBİ, KOBİ'ler için UFRS, Muhasebe, Muhasebe Standartları, IFRS, SME, IFRS for SME's, Accounting, Accounting Standards
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmada, muhasebe meslek mensupları için önemli bir konu niteliğinde olan KOBİ'ler için UFRS'ye yer verilmiştir. Bu doğrultuda UFRS'lerin ortaya çıkışı, oluşturulma süreci ele alınmıştır. Ayrıca, tüm dünyada olduğu gibi işletmeler açısından büyük paya sahip olan ve meslek mensuplarının da en çok muhatap oldukları firmalar olan KOBİ'lerin tanımı, özellikleri ve sahip oldukları öneme değinilmiştir. Ancak KOBİ'lerin büyük işletmelerin kullanacağı Tam Set UFRS'leri kullanamayacağından dolayı basitleştirilmiş olarak hazırlanan KOBİ'ler için UFRS'lerin içeriğine yer verilmiştir. Araştırma Doğu ve Güneydoğ u Anadolu bölgelerinde en çok muhasebe meslek mensubu bulunan Gaziantep, Malatya ve Diyarbakır illerindeki meslek mensuplarına yönelik uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the UFRS (Uniform Financial Reporting Standards), being a vital issue for accountants, for SME's has been dealt with. In this regard, the emergence of the UFRS and their forming process have been studied. As it is the case around the world, the definition of SME's, which constitute a bigger portion of enterprises and with which the members of the profession have to deal, their specifications and importance have also been touched on. However, as the SME's would not use full set UFRS's, which are used by big enterprises, the content of the simplified UFRS for SME's has been featured. The study has been applied to the members of the profession in Gaziantep, Malatya and Diyarbakı r, where the numbers of the accountants in East and Southeastern of Anatolia are the highest.