Benchmarking ve yerel yönetimlerde uygulanabilirliği (Nilüfer Belediyesi örneği)
Benchmarking and implement in local government (sample, Nilüfer Municipality)
  1. Tez No: 368184
  2. Yazar: BİRSEN KARAASLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİZ DURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Benchmarking, Kalite Yönetim Sistemi, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı, Benchmarking, Quality Management System, New Public Management
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
ÖZET BENCHMARKİNG VE YEREL YÖNETİMLERDE UYGULANABİLİRLİĞİ (NİLÜFER BELEDİYESİ ÖRNEĞİ) KARAASLAN, Birsen Yüksek Lisans Tezi, İşletme Ana Bilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Cengiz DURAN Eylül, 2014, 144 sayfa Xerox firmasının uygulama süreciyle literatüre giren“Benchmarking”işletmelere, kurum ve kuruluşlara sektördeki iyi örnekleri inceleyerek kendini geliştirme fırsatı sunan bir kalite yönetim sürecidir.Yeni Kamu Yönetimi anlayışının yerleşmesiyle Belediyelerde de kullanılmaya başlanan“Benchmarking”belediyelerin yönetim ve hizmet kalitesinin artmasında önemli bir kalite yönetim aracıdır. Bu çalışmada benchmarking kavramı, tarihsel süreci ve türleri ele alınarak, benchmarkingin yeni yönetim yaklaşımları ve yeni kamu yönetimi yaklaşımları ile olan ilişkisi incelenmiştir.Son bölümde benchmarking modelini uygulayan Bursa Nilüfer Belediyesi'nin benchmarking çalışması incelenerek,“Benchmarkingin Yerel Yönetimlerde Uygulanabilirliği”değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BENCHMARKING AND IMPLEMENT IN LOCAL GOVERNMENT (SAMPLE, NİLÜFER MUNICIPALITY) KARAASLAN, Birsen M.A. Thesis, Department of Business Administration Supervisor : Asst. Prof. Cengiz DURAN Semtember, 2014, 144 pages“Benchmarked”get in literatüre with the implementation process of the Xerox company. It is a quality management process which provide the opportunity to businesses, institutions and organizations to develop self-examining with best practices in the industry. With the started to establishment of“New Public Management”in the municipality,“Benchmarking”was an important quality management tool for municipal management and to increase quality of service. In this study, the concept of benchmarking is examined, by considering the historical process and the types of benchmarking and their relationship with the new public management approaches and new management approaches. In the last section the implements of the Municipality of Bursa Nilüfer benchmarking model is examined and evaluated“Applicability of Benchmarking in Local Government”.