Uluslararası finans merkezleri ve istanbul
International financial centres and istanbul
  1. Tez No: 371163
  2. Yazar: GÜRKAN BİRİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METİN KAMİL ERCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Finans merkezi, Uluslararası arz, Uluslararası talep, Rekabet, Bölgesel finans merkezi, Financial centre, International demand, International supply, Competitive, Regional financial centre
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 245
Özet
Finans merkezi fon arz ve talebinin karşılaştığı, uluslararası finans merkezi ise uluslar arası fon arz ve talebinin karşılaştığı kenttir. Uluslararası finansal hizmetler pastasından pay alabilmek rekabetçi finans merkezi olmaya bağlıdır. Türkiye?nin 2023 yılında Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma planını tamamlayıcı olarak, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ana planı hazırlanmıştır. Buradaki temel soru, Türkiye?de dünya çapında, değer yaratacak bir finans merkezi kurulabilir mi? İstanbul?un potansiyeli öncelikli olarak bölgesel finans merkezi olabileceği şeklinde değerlendirilmiştir. Bu konumu gelindikten sonra potansiyeli arttırılarak uluslararası finans merkezi olabileceği sonucu ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
A financial centre is a city in which demand and supply of funds meets. An international financial centre is a city in which international demand and international supply of funds meets. To take advantage of the improvement of international financial services depends on being a competitive financial centre. Integral to Turkey?s plan to make its economy one of the world?s 10 largest by 2023, designed master plan for the Istanbul International Financial Center (IIFC) is now in construction The primary question posed was: ?Is it feasible to develop a world-class, value generative financial centre in Turkey? Istanbul?s potential is evaluated that as a priority it should be a regional financial center. After all, concluded that when it meet the condition of regional financial center, it could reach the position of international financial center by increasing its potential.