İsviçre'de ortaöğretim düzeyinde görev yapan öğretmenlerin bilgisayar destekli matematik öğretimiyle ilgili görüş ve düşünceleri -Zürih kantonunda bir araştırma-
The views and thoughts of teachers on computer supported mathematics teaching applications for secondary school level in Switzerland - a research in Zürich canton-
- Tez No: 375093
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAHMUT OĞUZ KUTLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli Eğitim, Bilgisayar Destekli Matematik Öğretimi, Bilgisayar Eğitimi, Bilgisayarla Eğitim, Computer Supported Teaching, Computer Supported Mathematics Teaching, Computer Education, Education with Computers
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu araştırmanın genel amacı,İsviçre?de Zürih Kantonu ortaöğretim düzeyinde uygulanan bilgisayar destekli öğretimle ilgili ne tür etkinliklerin yapıldığını ve görev yapan öğretmenlerin bilgisayar destekli matematik öğretimi konusundaki görüş ve düşüncelerini belirlemektir. Araştırma betimsel türde tarama modelinde yapılmış olan bir çalışmadır.Araştırmanın çalışma evreni 2012?2013 öğretim yılında İsviçre Zürih kantonunda bulunan ortaögretim okulları ile bu okullarda görev yapan ve Basit Tesadüfî (Simple Random) Örneklem yöntemi kullanılarak seçilen matematik öğretmenleridir. Araştırma sonucunda öğretmenlerin yaşları ile bilgisayar kullanımı becerileri arasında herhangi bir farklılık bulunmamıştır. Öğretmenlerin yaşları ve Bilgisayar Destekli Eğitim konusundaki tutumları arasında da bir farklılık görülmemiş sadece 41 ve üstü yaştaki öğretmenler bilgisayarların hem daha kalıcı öğrenmeyi sağladığını hem de öğrencileri araştırmaya sevk ettiklerini anlamlı düzeyde belirttiklerini ifade etmişlerdir. Öğretmenlerin cinsiyetlerine göre bilgisayar kullanma becerileri arasında ise erkeklerin bu becerilerde daha yeterli olduğu, ancak tutumlarında anlamlı bir farklılık olmadığı görülmüştür. Öğretmenlerin Hizmet-içi eğitim alıp almamamalarına göre. Bilgisayar kullanımında böyle bir eğitimden geçen öğretmenlerin daha yeterli olduğu, bu durumun benzer şekilde öğretmenlerin tutumlarına da yansıdığı belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this research is to determine the types of the activities in the scope of computer supported teaching for secondary school level in Zürich Canton in Switzerland and also to gather the teachers? views and thoughts on computer supported mathematics teaching. This study is a descriptive survey model research. The secondary schools in Zürich Canton in Switzerland in the academic year of 2012-2013 and the mathematic teachers who are teaching in these schools are selected through the method of simple random to constitute the target population of the study. As the result of the research, no significant difference has been found between the ages of the teachers and their computer skills. Also, there is no significant difference between the ages of the teachers and their attitudes towards Computer Assisted Teaching, however, teachers who are 41 years old and older, stated that computers provide more permanent learning and encourage students to do research in a significant level. When the gender of the teachers are compared, it is found that male teachers are more proficient in computers skill but there is no significant difference in their attitudes. When the teachers who had received in-service training and who had not are compared, the teachers who had received in-service training are more proficient in use of computers and similarly, this is also reflected in their attitudes.