Türkiye'de kadın istihdamının kalkınmaya etkileri
Effects of the women employment to the development of Turkey
  1. Tez No: 375421
  2. Yazar: LÜTFİYE SELVA ÇAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÜNSAL BAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kadın, istihdam, kalkınma, Women, Employment, Development
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Türkiye‟nin daha iyi kalkınması, gelişmiş ilk on ekonomi arasına girmesi, ancak kadının ekonomi dünyasında etkinliğini artırmak ve işgücünden daha fazla yararlanmakla ile mümkündür. Bununla birlikte, sürekli Türkiye‟ye örnek olarak gösterilen ülkelerdeki kalkınmışlık seviyesi en yüksek düzeyde, kadın ise her konuda erkekler ile eşit şartlarda hatta çoğu zaman erkeklerden daha ileride olsa da; o ülkelerin mutsuzluk seviyesi, sosyal problemler, rekor intiharlar veya benzer alanları da iyi irdelenmeli, Türkiye‟nin gerçekleri ve değerlerine göre modellenmelidir. Tarih boyunca kadını ailenin ve sosyal hayatın merkezinde gören ve ekonomiye güçlü katkılar sağlayan bir medeniyetin mensubu olan Türk kadını, tüketim kölesi haline getirilmiş bir küresel kadın modelinden farklılıklar arz etmektedir. Kadın güçlü ve ailesinden etkin destek görebildiği sürece ekonomiye ve dolayısı ile Türkiye‟nin kalkınmasına katkı sağlayabilir.
Özet (Çeviri)
In order to achieve Turkey‟s target of“to be among the first 10 Economies of the world”could be only possible, if the contribution of women labor is provided. On the otherhand, the examples coming from the developed countries are not always enough for Turkey‟s case. Many high ranked developed countries, which have high stastical records in women employment are facing drastic social problems, high suicide figures or lack of enthusiasim. All in its past history, according to her cultural background, Turkish women is at the center of family and social environment; She is not similar to the ones who became slaves of the global consumers. Turkish women may contribute to the economy, hence to the development of Turkey, if she is durable enough and recieves full support from her family.