Girişimcilikte melek finansman yöntemi ve yatırımcısına sağladığı teşvikler
Angel fi̇nanci̇ng method in entrepreneurshi̇p and the i̇ncenti̇ves provi̇ded to i̇nvestors
- Tez No: 375477
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİM ERGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimcilikte Melek finansman, İş Melekleri, Bireysel Katılım Sermayesi, Bireysel Katılım Yatırımcısı, Angel capital in entrepreneurship, Business angels, The individual investor participatio
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 181
Özet
Melek Finansman Yöntemi, teknoloji odaklı yapısı gereği ABD ve Avrupa' nın birçok ülkesinde etkili ve yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Melek yatırımları birçok açıdan bu ülkelerin ekonomik ve sosyal hayatlarına önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu doğrultuda Melek sermayesinin Türkiye' deki gelişimi, Türkiye' nin girişimcilik finansmanı açısından da büyük önem taşımaktadır. 15 Şubat 2013 tarihinde yayınlanan Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği ile Türkiye de Melek sermayesi yatırımları hareketlilik göstermeye başlamıştır. Yenilenen mevzuatta Melek Yatırımcılara %75-%100' lere varan vergi avantajları söz konusudur. Bu çalışmada girişimciler için önem taşıyan finansal kaynak sorunlarına alternatif olabilecek Melek sermaye“Angel Capital”modeli hakkında bilgiler sunulmuş ve girişimcilerin finansman sorununa çare olup olamayacakları araştırılmıştır. Çalışmanın gerçekleşmesinde yerli ve yabancı kaynak araştırması yapılmıştır. Bu kapsamda Hazine Müsteşarlığı web sitesinden, üniversite kütüphanelerinden konuyla ilgili yerli ve yabancı kuruluşların internet sitelerinden istifade edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Angel Financing Methods, technology-oriented to the structure the U.S. and Europe 's widely used in many countries and is effective. Angel investments in many respects a significant contribution to economic and social life of this country are in. In this respect, the capital of Angels in Turkey development, Turkey's entrepreneurship is of great importance in terms of financing. With angel investment regulation which published on February 15, 2013 Turkey started to the mobility of investment in Angel capital. Angel investors will benefit almost 75%-100% tax advantages in the reformed regulations. In this study, Angel capital that can be an alternative solution to financial problems of entrepreneurs, has been, examined; first information about the Angel Capital model have been presented and it can be an alternative solution for the financial problems of entrepreneur. Domestic and foreign sources in the realization of the research study was conducted. In this context, the Treasury Web site, the university libraries of the relevant national and international organizations have been benefiting from websites.