KOBİ'lerde iç girişimciliği etkileyen faktörler üzerine yapılan ampirik bir çalışma: Konya örneği
An emprical study on the factors affecting internal intrepreneurship in Small and Medium Sized enterprises: An example for Konya
  1. Tez No: 375751
  2. Yazar: SEVGİ UZUNGİL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİZ DURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İç Girişimcilik, İç Girişimciliği Etkileyen Faktörler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Intrapreneurship, The factors affecting Intrapreneurship, Small and Medium Sized Enterprises
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
Son yıllarda işletmeler yenilik yapmak için sürekli çaba harcamakta ve bu yeniliği meydana getirebilmek için değişik teknikler ortaya koymaktadır. 1980'lerden bu yana daha çok kullanılan ve firma içerisindeki girişimcilik kavramını açıklayan iç girişimcilik kavramı da bunlardan biridir. İç girişimciliğin rutin olmayan faaliyetlerle yenilik yapılması, firma içinde değer yaratılması ve çalışanların şirkete bağlılıklarının artırılmasının sağlanmasında büyük etkileri olduğu ileri sürülmektedir. Bu sebeple iç girişimcilik, küçük ve orta ölçekli işletmeler için son derece önemli olmaktadır. Çalışmanın temel amacı, iç girişimcilik kavramını, iç girişimcilik boyutlarını ve iç girişimciliğin önündeki engelleri geniş bir biçimde açıklamaktır. Ayrıca bu çalışma, Konya ilinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin iç girişimciliğe bakış açılarını iç girişimcilik boyutlarıyla irdeleyerek iç girişimciliği etkileyen faktörlerin firma performansı üzerindeki etkilerini incelemektedir.
Özet (Çeviri)
In recent years, companies have constantly made an effort in order to innovate and they try various techniques in order to create this innovation. One of these techniques is the term of Intrapreneurship which has been used more commonly since 1980s and describes the concept of entrepreneurship within the company. It is asserted that Intrapreneurship has a great impact on innovation by means of non-routine activities, creation of values within the company and increasing the loyalty of the personnel to the company. Therefore, Intrapreneurship becomes extremely important for small and medium-sized enterprises. The main aim of this study is to explain widely the term of self entrepreneurship, the dimensions of self-entrepreneurship and the obstacles in front of self- entrepreneurship. This study also examines the perspective of SMEs (Small and Medium-sized Enterprise) that operate in Konya and the effects of the factors affecting on company performance by probing the dimensions of self-entrepreneurship.