14-45 yaş arası çalışanlarda alkol ve sigara kullanımı üzerine bir araştırma
14-45 yaş arasi çalişanlarda alkol ve sigara kullanimi üzerine bir araştirma
  1. Tez No: 375811
  2. Yazar: CANAN KARAAĞAÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZKAN ÜNVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uyuşturucu Alışkanlığı ve Alkolizm, İşletme, Drug Addiction and Alcoholism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Alkol, Sigara, Alkol Tüketimi, Sigara Tüketimi, Alcohol, Smoking, Alcohol consumption, Smoking consumption
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
8 bin yıl önce Mezopotamyalıların arpayı ekmek yapmak için ilk ıslah etmesiyle başlayan bu serüven günümüz 2000'li yılların büyük problemlerinden birisi olarak“Alkol ve Sigara'nın”en ön sıralarda yer almasını sağlamıştır. Bununla birlikte zaman içerisinde“Tütün'ün”verdiği haz keşfedildikten sonra“Alkol ve Sigara”maalesef ayrılmaz bir ikili olarak günümüzde her yerde ve her koşulda karşımıza çıkmaktadır. Her ne kadar zararları biliniyor gibi gözükse de maalesef insanoğlu; hastalık boyutuna varana kadar ısrarla kullanımına devam etmektedir. Mevcut durum ile alakalı birçok eser kaleme alınmış durumdadır. Çalışmamız için araştırılan kaynaklardan da istifade edilerek, bu çalışmayla keşfedilmesinden bu güne kadar, hastalık aşamasına gelene kadar neler yaşandığını, nelerle karşılaşıldığını, nelere sebep olduğunu, olabildiğince günümüz diliyle inceleyeceğiz. Hem İngilizce hem de Türkçe birçok kaynak bulunmakla birlikte, bu çalışmada daha çok Türkçe kaynaklardan istifade edilmiştir. Çalışmada ilk olarak“alkol ve sigara tüketimi ”süreci üzerine durulmuştur. Kullanan kişilerin sorunlarına değinilmiş bu sorunlardan başka hangi rahatsızlıkların meydana geldiği kısaca bu kapsama dahil edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Eight thousand years ago, Mesopotamians they didn't have the first breeding to make bread with sowing starting this adventure today as one of the major problems of the year 2000“the alcohol and cigarettes”are provided to take part in the front row. However, over time,“tobacco”after the discovery of giving pleasure“Alcohol and cigarettes”Unfortunately as inseparable nowadays everywhere and in all circumstances, we have encountered. Although it is known that the damages as it may seem, unfortunately, human beings; the disease continues to persistently until the size. The current situation was written many works related to the condition. Our study researched sources to benefit from this work having been discovered to this day what happened until the stage of the disease, disease stage until what happened, what were encountered, what causes that possible today through the language we will examine. Both English and Turkish with many sources, this study has been to benefit more Turkish sources. The study initially focused on“alcohol and cigarette consumption”process. This issue has been addressed to the problems of people who use other than that which occurred shortly disorders were included in this scope.