TFRS 1, TAS 2, TAS 18 applications in an education company
TFRS 1, TAS 2, TAS 18 bir eğitim firmasında uygulamalar
- Tez No: 378522
- Danışmanlar: PROF. DR. BANU ESRA ASLANERTİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: TFRS, IFRS, Stoklar, Gelir, TFRS, IFRS, Stocks, Revenue
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Yurtiçi ve uluslararası yatırımların ve ticaretin çok kolay ve hızlı yapılabildiği günümüzde şirketlerin tarafsız finansal durumlarının ortaya konulabilmesi önemli hale gelmiştir. Bu yönde finansal tablolara ihtiyaç artmıştır ki bu göstergelerin güvenilir ve karşılaştırılabilir olması gerekmektedir. IASB dünyada, TMSK de aynı doğrultuda Türkiye'deki muhasebe standart ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır ve UFRS ile uyumlu Türkiye Finansal Raporlama Standartı (TFRS) ülkemizde kabul görmüştür. Ülkemizde standartların daha yeni uygulanmaya başlandığı düşünüldüğünde ilk uygulamadaki zorlukların daha aza indirgenmesi için TFRS 1 Türkiye Finansal Raporlama Standartların ilk Uygulaması gündeme gelmiştir. İlk uygulama, TFRS'ye geçiş yapan firmalara yol gösteren bir kılavuz niteliğindedir. Bu çalışmada bir eğitim firmasının standartları ilk uygulamasındaki durumu üzerinde inceleme yapılıp, yapılması gerekenler ele alınmıştır. Daha sonra stok kavramı incelenip hizmet stoğunun nasıl muhasebeleştirilmesi gerektiği ve kazancın kaydileşmesi konusunda çalışmalar yapılmıştır. Ve bir örnek uygulama yapılarak konu somutlaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays which domestic and international investments and trade can be made easily and quickly, to provide unbiased financial situation of the company has become important. This aspect has increased the need for financial statements that are required to have reliable and comparable indicators. In the World IASB, in the same direction TASB is trying to meet the need for accounting standards in Turkey and TFRS which is complied with IFRS has been accepted in our country. In our country, considering that the standards be implemented later for reducing the difficulties of the first implementation, TFRS 1 first implementation of financial reporting standards has been raised. The first implementation is a guide that shows the way to the companies which switch to TFRS. In this study, the first implementation situation of an education company has been examined, needs to be done is discussed. Later on stock concept has been examined and studies were performed on revenue recognition subject and how service stock should be accounted. And subject was concretized by making one sample application.