Çalışma hayatında cinsiyet-iletişim ilişkisi
Sexuality and communication connection at working life
  1. Tez No: 382011
  2. Yazar: RUHAL SAMANLI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OSMAN ALACAHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim, Cinsiyet, Çalışma, Çalışma Haya, Communication, Sexuality, Working, Working Life
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışma üç bölüm olarak oluşturulacaktır. Bu çalışmanın birinci bölümünde cinsiyet ve iletişim kavramları detaylı olarak anlatılacaktır. İkinci bölümünde ise cinsiyete ilişkin kuramlar ve iletişime ilişkin kuramlar açıklanacaktır.Ayrıca kadın ve erkek olmanın iletişimi etkileme biçimi açıklanarak kadının erkek ile kadının kadın ile erkeğin erkek ile olan iletişiminin nedenleri ve iletişim biçimi açıklanacaktır.Aynı zamanda kişiler arasında iletişimin yapılma mesafesi ve iletişimin yapıldığı ortamın durumu ve iletişim halinde bulunan insanların statüleri de dikkate alınacaktır. Nitekim kişiler arasında ilişkilerin içten gelen şekilde yapılması için ortamın müsait olması gerekmektedir. Ayrıca insanlar bedenen ve ruhen iyi hissettikleri zamanlarda yakın ilişkiler kurabilmektedir. Çalışmanın üçüncü bölümünde çalışma tanımına yer verilerek çalışma hayatı anlatılacaktır. Daha sonra insan hayatı için vazgeçilmez olan iletişimin çalışma hayatındaki önemi anlatılacaktır. Çalışma hayatında cinsiyetin önemine değinilerek kadınların ve erkeklerin çalışma hayatında yaşadığı olumlu ve olumsuz durumlar anlatılacaktır. Çalışma hayatı kişilerin rekabet halinde olduğu bir ortam olmaktadır. Dolayısıyla sorunların olmadığı söylenemez. Ancak sorunların ortadan kaldırılabilmesi adına nelerin yapılabileceğini bilmek gerekmektedir. Bu açıdan çalışma hayatında karşılaşılan sorunlara ve bu sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik yapılması gerekenler anlatılacaktır.
Özet (Çeviri)
This working consist of three section. In the first part of this working, concepts of sexuality and communication will be explained with detailed. In the second part of this working, related of sexuality theories and related of communication theories will be explained.Than be a form of communication affect woman and men will be explained. And woman with men, woman with woman and men with men communication with the causes and form of communication will be described. Therewithal interpersonal communication distance and communication medium and status of person's commmunication distance and communication described Thus ıf the environment is not appropriate, then interpersonal communication cannot be. Also ıf people are not feeling well physically and mentally cannot establish a close relationship. In the third part of working, working will be explained and working life will be described with detailed. Later communication is indispensable for human life in the working life.That is way will explain the importance of communication in working life. And the importance of gender in working life lived positive and negative situations will be explained. Because of working life is an environment of competition between people. Whereat not be said there are problems but the what will be done to be removed problems must be known. So the problems encountered in working life and those made for the eliminate of these problems will be discussed.