Ankara-Ayaş-Asartepe sulamasında verimliliğin artırılması
As Experimental increasing in the efficiency or irrigation in Ankara-Ayaş-Asartepe
  1. Tez No: 38299
  2. Yazar: İSMAİL ERDEM
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. RECEP KANIT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Optimum bitki deseni, su kullanım etkinliği, su uygulama randımanı, optimum sulama zamanı planlaması. CROPWAT, Optimum plating, effeicient using of water, irrigation efficiency, optimum tiwing planing of irrigation, CROPWAT. II
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
ANKARA-AYAŞ-ASARTEPE SULAMASINDA VERİMLİLİ?İN ARTIRILMASI İsmail ERDEM YÜKSEK LİSANS TEZİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EYLÜL 1995 OZ Bu çalışmada DSİ tarafından 1983 yılında işletmeye açılan Ankara- Ayaş-Asartepe sulamasında verimliliğin artırılması araştırılmıştır. Sulama alanında fiziksel etkinliği belirlemek için yapılan ölçümlere göre su iletim randımanı % 60 olarak bulunmuştur. Proje alanı için optimum bitki deseni doğrusal programlama yöntemi ile belirlenmiş ve sulama sisteminin işletme durumu CROPWAT programı ile değerlendirilmiştir. Araştırma sonunda sulama sahasında etkin su dağıtımı ve kullanımı için yaralamlabilecek sulama planlaması tabloları verilmiştir.
Özet (Çeviri)
(AS EXPERIMENTAL INCREASING IN THE EFFICIENCY OF IRRIGATION IN ANKARA-AYAŞ-ASARTEPE (Msc. Thesis) Ismail ERDEM GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE ANDA TECHNOLOGY BUILDING DEPARTMENT ABSTRACT In this study increasing in the efficiency of irrigation in Ankara- Ayaş- Asartepe that was taking on running by DSİ (State Water Affair)'in 1983 was investigated. According to the water way (line) was found as 60 percent. In the project area optimum planting was determined by using the method of linear programing and the management of irrigation system was assesed by using a soft ware named CROPWAT. The results were given in tables for the efficient distribution and using of water in the irrigation area.