Küreselleşmenin Türkiye'de sendikacılığa etkileri
Effects of globalization to unionism in Turkey
  1. Tez No: 388964
  2. Yazar: UTKU SUAVİ YALVAÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TEKİN AKGEYİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Sendikacılık, Türkiye, Globalization, Unionism, Turkey
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Küreselleşme, dünya genelindeki akademik, sosyal ve siyasi çevrelerde son yıllarda en çok tartışılan konuların başında gelmektedir. Bilişim teknolojilerindeki gelişmelerle hız kazanan ve giderek dünyanın tamamına yaygınlaşan küreselleşme süreci, dünyanın ekonomik, politik, sosyal ve kültürel alanlarda uluslararası düzeyde bütünleşmesi anlamında ifade edilmektedir. Bu haliyle küreselleşme, bu bütünleşmeyi sağlarken söz konusu alanlarda dünyayı (ideolojik ve sınıfsal kesimlere göre değişen şekilde) hem olumlu hem de olumsuz olarak etkilemektedir. Küreselleşmenin, yukarıda belirtildiği gibi etkilediği alanlardan biri de sendikacılıktır ve bu etkinin olumsuz yönü ağır basmakla birlikte bu olumsuzluğa karşı hem sendikalar hem de toplum kesimleri önlem almaya çalışmaktadır. Bu yüksek lisans tezinin amacı, küreselleşmenin Türkiye'deki sendikacılığa olan etkilerini incelemektir.
Özet (Çeviri)
Globalization, comes first among the most controversial subjects which is told by academic, social and political grounds in worldwide in recent years. Globalization process which gains speed and spearing by degrees in all over the world with developing informatics technologies, is described as integration of world about economical, political, social and cultural areas. In this instance globalization affects the world (changing as to ideological regions and classes) as both positive and negative in topic areas, when it proves this integration. One of the areas that globalization affect as pointed out above, is unionism and besides predominating negative part of this effect, both unions and society regions have taken precautions against that negation. Purpose of this master thesis is examining effects of globalization about Turkey's unionism.