Alışveriş merkezlerinde halkla ilişkilerin fonksiyonu ve önemi
The function and importance of public relations in shopping centres
- Tez No: 391344
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL DALAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Halkla ilişkiler, Alışveriş merkezleri, Farkındalık, İletişim, Müşteri sadakati, Public relations, shopping centers, Awareness, Communication, Customer loyalty
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Alışveriş Merkezleri günümüzde ticaret hayatının can damarı haline gelmiş ve tüketim anlayışına yeni bir bakış getirmiştir. Perakendecilerin bir araya gelerek birçok fiyat ve ürün alternatifi sunmasının yanında dünyamıza Alışveriş merkezleri ile birlikte giren mal ve hizmetlerle de karşılaşmak mümkündür. Alışveriş merkezlerinin şehir merkezlerinde sıralanması, aynı lokasyonda bir birinden farklı pek çok AVM görülmesi, beraberinde rekabeti de getirmektedir. Günümüzde neredeyse bütün AVM'lerde aynı marka ve hizmetin olması, pek çok AVM'nin benzerlerinin devamı şeklinde olması tüketicileri karar verme aşamasında hangisi AVM'yi tercih edeceği konusunda kararsız bırakabilmektedir. AVM'lerin birbirine benzeyen mal ve hizmetler sunması, rekabetin yoğun olması gibi etkenler halkla ilişkiler faaliyetlerini daha önemli hale getirmektedir. Çünkü AVM'nin yaptığı faaliyetleri duyurabilmek, marka algısı ve farkındalığı yaratmak, olumlu bir kurumsal itibar oluşturmak halkla ilişkiler fonksiyonun en önemli misyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda AVM'lerin varlıklarını sürdürebilmeleri etkin bir halkla ilişkiler fonksiyonunun varlığı ile mümkün olabilmektedir.
Özet (Çeviri)
Shopping Centers has now become the lifeblood of commerce and consumption has brought a new perspective to the understanding of life. Met with many retailers it is possible to encounter with the world price and product goods entering our next shopping centers and offer an alternative service. Shopping sorting center in the center of the city, different from the one seen in many shopping centers in the same location, which creates competition with it. oday there is almost the same brand and services in all shopping malls, is the continuation of so many AVM consumers are hesitant to leave the decision-making process which will choose the AVM. A like to provide goods and services of AVM, factors such as being intense competition makes it more important than the public relations activities. Because to be able to announce the activities carried out by the AVM, brand perception and create awareness, to create a positive corporate reputation as the most important mission of the public relations function emerges. To sustain the existence of an effective public relations AVM In this context it is possible with the existence of the function.