Risk management for the occupational health and safety and risk assessment of the combine cycle power plant
İş sağlığı ve güvenliğinde risk yönetimi ve kombine çevrim santrallerinde risk değerlendirilmesi
- Tez No: 392438
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET BORAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hazard Identification, Risks Assessment, Determining Controls, Occupational Health and Safety Management System
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 150
Özet
Hızlı gelişen ülkeler arasında yer alan Türkiye‟de İş Sağlığı ve Güvenliği hala bir lüks olarak görülmektedir. Eksik ve yanlış uygulamalar yüzünden Türkiye iş kazalarında Avrupa‟da birinci, dünyada ise Üçüncü sırada yer almaktadır. Çalışanları işyerindeki olası tehlikelerden korumak ve üretimin sürekliliğini sağlama k için iş sağlığı ve güvenliği kavramı kritik önem taşımaktadır. türkiye‟de 2012 yılında çıkan İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işverenlere yeni yükümlülükler getirirken, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konularında karar alınmasında yeni düzenlemeler g etirmektedir. İş yerlerinde ilk yapılacak olan tehliklerin ve onların yaratacağı risklerin belirlenmesidir. İş sağlığı ve güvenliği anlamında atılacak en büyük adım belirlenen riskleri kontrol altına almaktır. 6331 nolu İş Sağlığı ve güvenliği yasasında e n başlıca olarak risk analizinin nasıl ve neye gore yapılacağı konusuna açıklama getirilmiş ilgili yönetmelikte detaylar belirtilmiştir. İş yerlerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda sistemli ve planlı çalışmalar yapılması gerekmektedir. Ağı r sanayi çalışanları diğer sektörlerden daha fazla tehtid etmektedir. Özellikle, inşaat, kömür madenleri, enerji ve metal endüstrisi başta gelmektedir.. Bu tezin konusu olarak Kombine Çevrim Santrallerinde riskler ve önleme yöntemleri ele alınacaktır. Anahtar kelimeler : Tehlike tanımı , Risk Değerlendirmesi, Kontrol yöntemlerinin belirlenmesi, İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi
Özet (Çeviri)
Today, the fast developing countries like Turkey work safety is still something of luxury. Due to missing or incorrect applications, Turkey comes first in number of workplace accidents in Europe and third in the world. Therefore occupational health and safety concept has become critically important to protect the employees from the dangers that may occur at the work places and to make sur e of the production continuity. Turkey‟s occupational health and safety law 2012 imposes new responsibilities on employers and sets new rights for employees in the participate occupational health and safety decision. The first of the planned works to do at the work places is to identify the existing dangers and identify the risks they create. An important step towards providing occupational health and safety for the employees will be taken by taking the ident ified risks under control. Occupational Health and Safety Law no 6331 has made it mandatory for businesses to perform a risk analysis and how and according to which measure the risk analysis should be made are defined in the regulations that are issued. It is necessary for the employees at the work places to perform systematic and planned studies on occupational health and safety. Heavy industry is being more treated the employees than other other sectors. Especially coal mines, construction, energy field and metal industry. The Combine cycle power plant risks and precaution methods discussed in this thesis.