Public diplomacy projections for Republic of Türki̇ye
Türkiye Cumhuriyeti için kamu diplomasisi tasarımları
  1. Tez No: 399640
  2. Yazar: SERDAR MAHMUTOĞULLARI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZLEN ÇELEBİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Kamu Diplomasisi, Kültür Diplomasisi, Gastrodiplomasi, Türkiye, Uluslararası Politika, Yumuşak Güç, Ulus Markalama, Public Diplomacy, Cultural Diplomacy, Gastrodiplomacy, Türkiye, International Politics, Soft Power, Nation Branding
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 184
Özet
Bu çalışma geçmişteki, günümüzdeki ve gelecekteki kamu diplomasisi politikalarını ve dünyadaki eğilimlerini özel örnekler vererek gözden geçirmeyi ve en sonunda şu an gerçekleştirdiklerinden çok daha büyük bir kamu diplomasisi potansiyeline sahip Türkiye Cumhuriyeti için olası kamu diplomasisi tasarımları sunmayı amaçlamaktadır. Çalışma, kamu diplomasisi kavramının kökenleri ve evriminden bahsetmekte ancak esas olarak bu alandaki eğilimlere ve mevcut örneklere odaklanmaktadır. Türkiye tarafından uyarlanabilecek ya da özgün bir biçimde yapılabilecek kamu diplomasisi tasarımları sunulmaktadır. Kamu diplomasisi politika örnekleri verilirken belli politikalar hakkında eleştiriler de yansıtılmaktadır. Kamu diplomasisinin avantaj ve dezavantajları hem küresel ölçekte hem de Türkiye özelinde bahsedilmektedir. Çalışmanın cevaplamayı öngördüğü başlıca araştırmaları soruları sırasıyla şöyledir: Türkiye stratejik olarak planlanmış bir kamu diplomasisi yürümekte midir? Türkiye kamu diplomasisinin tüm seçeneklerini kullanmakta mıdır? Türkiye kamu diplomasisini zenginleştirecek yeterli potansiyele sahip midir? Türkiye diğer ülkelerin başarılı kamu diplomasisi politika örneklerini kendisine uyarlayabilir mi? Türkiye kamu diplomasisi literatürüne yeni ve yaratıcı tasarımlar sunabilir mi? Bu çalışmanın ana savı Türkiye'nin bölgesindeki ve uluslararası alandaki siyasi, kültürel ve ekonomik etkisini artırdığı bir dönemde zengin kamu diplomasisi potansiyelini göstermek ve özgün ya da uyarlanabilir kamu diplomasisi tasarımlarıyla bunu nasıl bir avantaj haline getirebileceğine dikkat çekmektir.
Özet (Çeviri)
This study aims to review past, present and future Public Diplomacy policies and trends around the globe with specific cases in order to present possible Public Diplomacy projections for the Republic of Türkiye whose Public Diplomacy potential is far ahead of what is being accomplished now. The study mentions the roots and evolution of Public Diplomacy concept but mainly focus on world trends and current examples in this field. Public Diplomacy projections that can be adapted or originally crafted for the Republic of Türkiye are presented in this study. Throughout the examples of Public Diplomacy policies, critics about certain policies are also reflected. The advantages and disadvantages of Public Diplomacy are mentioned both in global scale and in particularly for Türkiye. The main research questions that the study plans to answer are as follows: Does Türkiye conduct a strategically planned public diplomacy? Does Türkiye use all variants of public diplomacy? Does Türkiye has enough potential to enrich her public diplomacy? Can Türkiye adopt successful examples of other countries' public diplomacy policies? Can Türkiye present new and creative projections in public diplomacy literature? The main hyphothesis of the study is to show Türkiye's rich potential on public diplomacy and to remark how it can be turned into an advantage by producing unique and adaptive public diplomacy projections in a period where Türkiye is growing its political, cultural and economic influence in her region and in international arena.