Sağlık hizmetleri memnuniyet araştırmasında istatistiksel yöntemlerin kullanımı
Use of statistical methods for health service satisfaction survey
  1. Tez No: 415803
  2. Yazar: FADİME GÜVENDİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MAHMUT KARTAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İstatistik, İşletme, Health Care Management, Statistics, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: sağlık hizmetleri, istatistik teknikleri, ki-kare, health care, statistical techniques, chi-square
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
Bu çalışmada; verilerin toplanması, düzenlenmesi, özetlenmesi ve tasvir edilmesi ile birlikte tablolaştırılmış verilerin istatistiksel analize tabi tutularak sonuçların değerlendirilmesi gibi bazı istatistiksel teknikler sağlık hizmetleri alanında uygulanmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda Sivas il merkezinde bulunan bir özel hastane, bir devlet hastanesi ve bir üniversite hastanesinde tedavi olan hastaların memnuniyetlerini ölçmek amacıyla bu kurumlardan hizmet alan hastalara anket uygulanmıştır. Araştırma verileri; bu sağlık kurumlarından hizmet alan ve araştırmaya katılmak isteyen 700 hasta ile yüz yüze anket yöntemi uygulanarak elde edilmiştir. Ki-kare tekniği kullanılarak analizler yapılmış ve bulgular yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study; data collection, organization, summarized and tabulated data with the portrayal of the evaluation of the results subjected to statistical analysis has been tried to some statistical techniques such as bismuth-health services in the area. In this context, Sivas, located in the city center a private hospital, questionnaires were administered to patients taking services from these institutions in order to measure a state hospital and a university hospital patient satisfaction with treatment. Research data, the health institutions in the service and who wish to participate in the study with 700 patients was obtained by applying the method of face to face interviews. Chi-square analysis was performed using the technique and the results were interpreted.